3 retete delicioase de paste italiene

Cu bucurie si pasiune pentru gastronomia italiana, va invitam sa descoperiti in acest articol trei retete delicioase de paste italiene, care cu siguranta va vor starni pofta de a gati si de a va bucura de o masa autentica. Pastele italiene sunt cunoscute pentru aromele lor bogate si textura lor inconfundabila, iar in cele ce urmeaza veti gasi sugestii culinare care va vor aduce un strop de Italia direct in bucataria voastra.

Pentru mai multe informatii despre retete, stil de viata sanatos, sfaturi culinare si diete, va invitam sa explorati pagina „Lifestyle” de pe website-ul https://www.ziaresireviste.ro/category/lifestyle/, unde veti gasi o bogata sursa de inspiratie pentru a va imbunatati viata intr-un mod echilibrat si delicios. Asadar, pregatiti-va sa va incantati papilele gustative si sa descoperiti mai multe despre arta culinara italiana si un stil de viata sanatos!

1. Fusilli cu dovlecel si sunca

O reteta delicioasa pe care o veti iubi cu totii in egala masura. Te poti juca cu ingredientele pentru a crea propria ta versiune.

Ingrediente

  • 400 g fusilli
  • 100 g sunca serrano in cuburi
  • 2 bucati de dovlecel
  • 40 g branza parmiggiano reggiano
  • Ulei de masline extra virgin
  • Sare

Pregatirea

  1. Spalati bine dovlecelul si taiati-l in patrate mici (nu indepartati pielea). Gatiti-l intr-o tigaie acoperita cu acelasi abur de gatit, adaugati sare, descoperiti si gatiti pana devine maro auriu.
  2. Adaugam sunca si lasam sa se rumeneasca putin.
  3. Gatiti pastele fusilli in apa cu sare timp de 11 minute pana al dente. Turnati pastele scurse direct in tigaie, adaugati parmiggiano , cateva linguri de apa de gatit si un strop de ulei. Se caleste si se serveste.

2. Casarecce cu pesto genovez

Casarecce este un tip de paste traditionale din sudul Italiei. O delicatesa suculenta cu care poti da o nota speciala preparatelor tale.

Ingrediente

  • 400g Casarecce
  • 50 g busuioc
  • 30 g nuci de pin
  • O jumatate de pahar de ulei de masline virgin
  • 50 g parmiggiano reggiano ras
  • 20 g branza pecorino rasa
  • Usturoi
  • Sare

Pregatirea

  1. Prajiti nucile de pin intr-o tigaie si lasati-le sa se raceasca.
  2. Adaugati ramurile de busuioc intr-un tocator. Adaugati restul ingredientelor pe parti (nuci de pin, branza, usturoi, ulei si sare) si incepeti sa maruntiti putin cate putin pentru ca sosul sa nu devina prea fierbinte si sa-si mentina grosimea. Turnati sosul in vasul in care vor fi servite pastele.
  3. Fierbe pastele in apa cu sare timp de 11 minute pana cand sunt al dente . Dupa ce s-au scurs, se adauga pastele in bol si se amesteca cu sosul. Adaugati cateva linguri de apa de gatit pentru a termina de amestecat si serviti.

3. Spaghete carbonara 

Reteta de carbonara care va face pe toata lumea sa vrea sa repete. Vezi reteta de pasta carbonara autentica aici: https://vulping.ro/paste-carbonara-istoria-si-reteta-clasica.html.

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 200 g guva de porc sau bacon
  • 20 g branza pecorino
  • 50 g branza parmiggiano
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • Piper negru

Pregatirea

  1. Taiati fasiile fasii si rumeniti-le in tigaie, astfel incat sa fie usor crocante.
  2. Gatiti spaghetele in apa cu sare timp de 11 minute pana al dente.
  3. Bateti ouale in bolul care va servi pastele impreuna cu branzeturile ras si piperul macinat pana obtineti o consistenta cremoasa.
  4. Scurge pastele odata fierte si toarna-le in bol, amestecand continuu pentru a se amesteca cu sosul facut anterior. Adaugati putina apa de gatit. Caldura pastelor si slanina va fi suficienta pentru a da consistenta cremei fara ca oul sa se coaguleze si sa se usuce complet.
  5. Adaugati branza si piper cand serviti.

O oportunitate perfecta pentru copiii tai de a incerca noi arome in timp ce se bucura de una dintre alimentele lor preferate.


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.