5 motive pentru care să mergi la medicul endodont

Un medic endodont reprezintă o soluție excelentă atunci când cauți îngrijire dentară mai avansată. Acești medici abordează o serie de probleme care se concentrează pe durerea dentară și de unde provine. 

Când ai de ales între un endodont – cum ar fi acest acest endodont Iași – și un stomatolog generalist, poate fi util să afli mai întâi mai multe informații despre ceea ce face fiecare tip de profesionist în îngrijirea dentară. 

Iată câteva motive pentru a vizita un medic endodont:

1. Durerea

Toată lumea se confruntă cu o durere de dinți din când în când. În unele cazuri, un stomatolog generalist poate evalua durerea și poate plasa o restaurare dentară pentru a o repara rapid. 

Cu toate acestea, dacă durerea se extinde dincolo de o restaurare dentară, atunci poate fi necesară o vizită la un endodont. Durerea mai profundă poate indica o infecție gravă la rădăcini, în urma căreia ar fi necesar un canal radicular sau proceduri mai avansate.

Între timp, poți lua un analgezic fără prescripție medicală pentru a remedia disconfortul până când un endodont poate determina sursa durerii și o poate trata în mod corespunzător.

2. Antecedente de accidentare

Un medic endodont este, de asemenea, un excelent profesionist pe care trebuie să-l vizitezi atunci când există un istoric de vătămare sau o problemă cu un anumit dinte. Persoanelor care au suferit mai multe restaurări dentare li se recomandă o vizită la un endodont, deoarece pot avea nevoie de o terapie mai extinsă, cum ar fi un canal radicular sau o intervenție chirurgicală orală.

Istoricul de leziuni sau probleme include obturații dentare multiple, plasarea sau deteriorarea coroanei dentare, unul sau mai multe canale radiculare, dinți crăpați, rupți sau carii multiple.

3. Canalul radicular

Un alt motiv pentru a vizita un endodont este acela de a monta un canal radicular. Un medic endodont se concentrează pe efectuarea canalelor radiculare, spre deosebire de un dentist generalist care efectuează o serie de proceduri. 

Tehnica pe care o folosesc pentru efectuarea canalelor radiculare este avansată, mai precisă și de multe ori mai adaptabilă pentru pacient, ceea ce înseamnă că durerea este menținută la minimum și procesul este mult mai eficient.

4. Salvarea dinților

Dacă un dinte mai are o singură șansă de salvare, atunci poate fi necesară o vizită la un endodont. Medicii endodonți au mai multă experiență în salvarea dinților, astfel încât sănătatea orală să poată fi restabilită. Dinții care au fost crăpați, ciobiți sau rupți grav pot fi supuși unui tratament, astfel încât să rămână puternici și intacți.

5. Expertiză

Endodonții sunt supuși unui training care îi face mai calificați pentru a efectua proceduri care se concentrează pe durerea profundă în interiorul unui dinte. În timp ce stomatologii generaliști sunt calificați să efectueze canale radiculare și alte proceduri dentare profunde, un endodont își continuă educația cu doi ani. În plus, aceștia sunt de obicei mai experimentați, ceea ce le oferă avantajul de a ajuta persoanele care au nevoie de rezolvarea acelei dureri dentare ieșite din comun.

În funcție de gravitatea problemei tale dentare, recomandăm să te documentezi în ceea ce privește specificul clinicilor, să citești recenziile afișate și să alegi un cabinet dentar care oferă și servicii de endodonție, precum această clinică stomatologică Iași.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.