new year's eve

5 idei de aperitive pentru masa de Revelion

Introducere

Revelionul este momentul perfect pentru a straluci in bucatarie si a impresiona oaspetii cu aperitive delicioase si creative. Indiferent daca planuiesti o petrecere mare sau o intalnire mai intima, aperitivele pe care le servesti pot seta tonul pentru restul serii. In acest articol, iti voi prezenta cinci idei de aperitive care nu numai ca sunt delicioase, dar si spectaculoase, garantand ca masa de Revelion va fi una memorabila.

1. Tartine cu somon afumat si crema de branza

Tartinele cu somon afumat sunt un clasic rafinat si extrem de usor de preparat. Pentru a le face, vei avea nevoie de paine buna, de preferinta bagheta sau un paine artizanala, somon afumat, crema de branza si cateva fire de marar sau chives pentru decor. Taie painea in felii subtiri, unge fiecare felie cu crema de branza, adauga un strat de somon afumat si finalizeaza cu marar sau chives tocat fin. Acest aperitiv este nu numai delicios, dar si o alegere eleganta care va impresiona orice oaspete.

2. Mini-quiche-uri cu legume si branza feta

Mini-quiche-urile sunt aperitive savuroase si satioase, perfecte pentru a fi savurate in timp ce oaspetii socializeaza. Pentru a le prepara, ai nevoie de aluat de foietaj, oua, smantana, branza feta, ardei rosu, ceapa si condimente. Taie legumele in cubulete si soteaza-le pana devin moi. Amesteca ouale cu smantana, branza feta zdrobita si condimentele, apoi incorporeaza legumele. Umple formele de mini-quiche cu acest amestec si coace-le pana cand aluatul este rumenit si umplutura este ferma. Aceste mini-delicii vor fi cu siguranta un hit la petrecerea ta de Revelion.

3. Bruschete cu rosii cherry si busuioc

Bruschetele sunt intotdeauna o optiune populara la petreceri, si cu buna dreptate. Sunt usor de preparat si ofera o explozie de arome. Pentru aceasta varianta, vei avea nevoie de paine buna, rosii cherry, usturoi, busuioc proaspat, ulei de masline si otet balsamic. Taie painea in felii si prajeste-le pana devin crocante. Freaca fiecare felie cu un catel de usturoi, adauga rosiile cherry taiate si cateva frunze de busuioc. Stropeste cu ulei de masline si putin otet balsamic inainte de servire. Aceste bruschete sunt atat de gustoase incat s-ar putea sa fie nevoie sa faci o tura dubla!

4. Rulouri de castraveti cu mousse de peste

Pentru ceva mai sofisticat si racoritor, rulourile de castraveti cu mousse de peste sunt o alegere perfecta. Taie castravetii in felii lungi si subtiri, folosind un peeler. Pentru mousse, poti folosi ton, somon sau orice alt peste iti place, amestecat cu putina maioneza sau smantana pentru a obtine o textura cremoasa. Adauga condimente dupa gust si intinde mousse-ul pe feliile de castravete. Ruleaza-le si fixeaza fiecare rulou cu o scobitoare. Aceste rulouri sunt nu numai delicioase, dar si foarte decorative pe platoul de aperitive.

5. Boluri de hummus cu legume variate

O optiune sanatoasa si colorata pentru masa de Revelion, bolurile de hummus cu legume sunt simple si foarte apreciate. Prepara sau cumpara hummus de calitate, si serveste-l in boluri mici. Taie o varietate de legume crude – morcovi, ardei, telina, castraveti – in bastonase. Aseaza legumele in jurul bolului de hummus pentru a permite oaspetilor sa se serveasca dupa plac. Acest aperitiv este nu numai sanatos, dar si usor de preparat, permitandu-ti sa petreci mai mult timp cu oaspetii tai in loc sa stai in bucatarie.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.