Avantajele meselor frigorifice

Produsele ce necesită răcire, depozitarea lor într-o stare necesară pentru gătirea ulterioară sunt principalele sarcini pe care le rezolvă foarte eficient o masă frigorifică. Nu e de mirare din acest motiv că reprezintă un echipament profesional indispensabil pentru unitățile de catering diverse: cafenele, baruri, restaurante.

Oricine știe că în bucătăria unei cafenele sau a unui restaurant, temperatura aerului este foarte ridicată. Prin urmare, dorința naturală a oricărui bucătar este comoditatea muncii, amplasarea a tot ce are nevoie la îndemână, capacitatea de a stoca produsele deja tăiate și pregătite pentru prelucrare ulterioară cât mai aproape de el. Toate aceste sarcini sunt rezolvate cu succes de mesele frigorifice, precum sunt cele de la TC Romania Crown Cool.

Acest echipament frigorific combină funcționalitatea a două atribute de bucătărie necesare simultan: un blat de lucru și un frigider profesional. Datorită unei combinații atât de reușite, munca de pregătire a felurilor de mâncare este mult simplificată.

Așa se economisește timp, efort și mișcare, iar pe cale de consecință dispare automat nevoia de a face drumuri grăbite de la blatul de lucru la frigider/dulap frigorific și înapoi.

Avantajul acestui dispozitiv nu este doar faptul că puteți păstra mâncare în interiorul mesei reci, în compartimente special proiectate pentru asta. Suprafața sa de lucru (blatul) este, de asemenea, răcită, astfel încât alimentele plasate pe ea nu vor avea timp să își piardă prospețimea în condiții de temperatură ridicată, așteptând procesarea ulterioară.

Ce mai putem spune despre mesele frigorifice?

Masa frigorifică este formată din compartimente (sertare) interne și o suprafață de lucru exterioară.

Se poate seta regimul optim de temperatură pentru acestea pentru a răci și păstra băuturi, produse semifabricate, alimente gata preparate, adică orice produse alimentare pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu este dificil să găsești la distribuitorii de echipamente HoReCa o masă frigorifică, deoarece acestea sunt acum la vânzare în cea mai largă gamă, astfel încât fiecare companie va alege cea mai bună opțiune pentru sine. De exemplu, pot fi la temperaturi scăzute sau la temperaturi medii. În funcție de categoria de preț și model, echipamentul de răcire poate avea una sau mai multe secțiuni.

Controlul temperaturii este posibil datorită prezenței unui dispozitiv electronic cu un senzor special. Datorită acestuia, compresorul se pornește și se oprește. Acest lucru ajută la menținerea setărilor de temperatură pe care le-a setat utilizatorul. Aerul răcit este distribuit uniform prin rezervor printr-un sistem de ventilație internă.

Tipuri de mese refrigerate

Producătorii de vârf oferă clienților lor echipamente dintr-o gamă largă de modele. Există inclusiv mese reci din categoria clasei economice. În ciuda prețului relativ mic, acestea au caracteristici tehnice excelente și o versatilitate uimitoare.

Masa frigorifică de acest tip satisface pe deplin nevoile majorității unităților de catering: cafenele, baruri și restaurante mici.

Dacă echipamentul este necesar pentru un restaurant mare, atunci este mai bine să se orienteze cei interesați către modelele din clasa de preț mai mare, deoarece ele dispun de un set complet de funcționalități.

De la TC Romania Crown Cool poți alege o masă frigorifică pentru absolut orice domeniu al industriei alimentare. Acestea sunt mese universale de diferite dimensiuni, capacitate și putere, modele pentru producția de cofetărie, pentru bar, mese reci pentru gătit pizza și salate.

Suprafața de lucru poate fi realizată din diferite materiale: polipropilenă, oțel inoxidabil sau piatră.

În funcție de aceasta, se schimbă și costul echipamentului.

Alte utilizări ale meselor reci profesionale

Unele modele pot fi utilizate în laboratoare chimice, spitale și organizații farmaceutice, adică instituții cu cerințe de igienă foarte ridicate. Acestea sunt utilizate pentru depozitarea reactivilor, a componentelor pentru prepararea amestecurilor și a produselor medicinale finite.

O masă frigorifică cu un număr mare de sertare este în special solicitată în aceste domenii. Odată cu deschiderea frecventă a compartimentelor, există riscul de a se varia regimul de temperatură internă. Cu o mulțime de sertare, acest lucru nu se poate întâmpla. Modelele cu un număr mare de compartimente sunt convenabile în special pentru firmele farmaceutice, atunci când este necesară o împărțire strictă a medicamentelor în grupuri.

Revenind la HoReCa, cumpărând o masă frigorifică, unitățile de catering nu numai că simplifică munca bucătarilor, ci și accelerează semnificativ procesul de gătit.

Nu ai încă în localul tău o masă rece? Intră pe tcromania.com și comandă modelul potrivit pentru afacerea ta de acolo!


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.