Beneficiile cărnii de pui crescut organic

Potrivit unor studii realizate de specialiștii în nutriție, carnea de pui este unul dintre cele mai importante produse ecologice. Puiul organic nu conține hormoni toxici, antibiotice și pesticide pe care le au păsările crescute comercial. Potrivit raportului, chiar și un nivel scăzut de hormoni artificiali poate crește riscul de a dezvolta cancer. Puiul crescut în ferme poate fi, de asemenea, contaminat cu metale grele toxice.

Carne mai bogată în vitamine, minerale și acizi grași

În schimb puii crescuți în gospodăriile proprii, hrăniți organic (bio), care sunt liberi să se hrănească cu iarbă sau insecte din mediul natural, sunt cele mai bune în alimentație, deoarece carnea lor va fi mai slabă și mai aromată.

În acest sens există unele ferme care adoptă această metodă de creștere a puilor, după metodele din gospodăriile de la țară și cu o alimentație sănătoasă. Una dintre cele mai cunoscute firme care comercializează carne de pui crescut natural este La Provincia, brand din Grupul Carmistin, unul din pu­ţinele holdinguri româ­nesti care integrează în pro­por­ţii de 90% lanţul de pro­duc­ţie agrozootehnic, începând de la cultiva­rea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită)  până la abatorizare, procesare şi distri­buţie de produse şi prepa­rate din carne (inclusiv în re­ţeaua proprie de retail).

 Carnea de pui crescută în mediul natural are o compoziție mai sănătoasă, care este mai bogată în vitamine, minerale și acizi grași omega 3 decât carnea puilor crescuți în fermele obișnuite. De asemenea, puii crescuți după rețeta gospodăriilor de la țară produc ouă sănătoase.

Mai puține toxine

Nimănui nu-i place să se gândească la alimente „otrăvitoare”, dar puii crescuți în fermele obișnuite conțin adesea hormoni, antibiotice și urme de pesticide, toate acestea putând fi un potențial pericol pentru sănătate. Antibioticele utilizate la puii crescuți comercial pot fi unul dintre factorii care cauzează rezistența la germeni la unii oameni și chiar și cantități mici de hormoni pot avea un efect negativ, care poate crește riscul de cancer. Puiul crescut comercial poate fi, de asemenea, expus la alte substanțe, cum ar fi metalele grele care apar în unele alimente comerciale pentru pui.

Mai puțină grăsime

Puiul organic tinde să fie mai puțin gras decât cel crescut în fermele obișnuite, potrivit specialiștilor în nutriție, care recomandă adăugarea a cât mai puțină grăsime în tigaie atunci când gătiți pui crescut organic. Carnea mai slabă de pui este o alegere proteică și mai sănătoasă și accelerează timpul de gătit.

Mai multă savoare

Un alt beneficiu al puiului organic este aroma, potrivit nutriționiștilor. Acest tip de pui are carnea mai fragedă și mai savuroasă, iar cei care îl consumă se vor îndrăgosti de gustul puiului crescut organic.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.