BonApetit -

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării împreună cu alți reprezentanți din industrie au înaintat către Guvern un set de măsuri urgente menite să salveze de la faliment turismul din Dobrogea-Delta Dunării. Turismul din Deltă, precum și cel de pe litoral este strâns legat de sezonalitate, funcționând doar trei luni pe an. Martie-mai este […]

Afla motivele pentru care cafeaua este atat de irezistibila În fiecare dimineață, milioane de oameni au parte un ritual comun – prima ceașcă de cafea – indiferent că o pregătesc acasă sau își cumpără una în drum spre birou, fie că preferă macchiato, flat white, espresso scurt, long black sau dublu, nimic nu e mai […]

HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, ce are misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, pe plan național și internațional. Azi în Horeca activează în jur de 40000 de societăți comerciale, cu o cifră de afaceri în jurul a 3 miliarde de euro și aproximativ […]

Chef Mihai Irimia și nutriționistul Cristian Mărgărit și-au pus toată priceperea și iscusința la treabă și au creat Petisante, serviciul cu preparate echilibrate nutrițional și savuroase, care îți vor menține starea de bine zilnică. Petisante este disponibil în sistem de abonament, pentru comenzi cu mâncare pentru o zi, o săptămână sau chiar o lună. Meniul […]

Organizațiile patronale din turism cer Guvernului să adopte măsuri imediate pentru a reduce impactul negativ al epidemiei de Coronavirus asupra industriei ospitalității, puternic afectată de această criză. Concret, reprezentanții industriei ospitalității solicită scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni (martie, aprilie, mai), cu posibilitatea extinderii la 6 luni în cazul prelungirii […]

Bucătarii vor trebui să experimenteze tot mai multe tehnici de gătit și să jongleze cu ingrediente sănătoase dacă doresc să îndeplinească cerințele clienților care vor să mănânce cât mai echilibrat din punct de vedere caloric, fără gluten sau fără prea mulți carbohidrați. Iată câteva dintre tendințele care vor marca industria de food & beverage în […]

Deși turismul și industria vinului sunt contributori importanți în economia și stilul de viață românesc, cunoaștem puține despre turismul vini-viticol, ca sector de nișă. Acesta este subexploatat, deși poate genera beneficii economice și sociale substanțiale și, în plus, joacă un rol important pentru conservarea resurselor locale culturale și naturale. În piețele mai mature, industria viniviticolă […]

Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de Președinte pe Dan Robinson, Managing Director HEINEKEN România. Începând cu 1 ianuarie 2020, Dan Robinson a preluat această poziție de la Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat Asociația în aceeași calitate pe parcursul anilor 2018 și 2019.  […]

Reveal Marketing Research și-a propus să afle obiceiurile de consum privind alcoolul ale adulților din mediul urban. Studiul s-a desfășurat la finalul anului 2019 pe un eșantion reprezentativ de 1002 persoane,  523 femei și 479 de bărbați, intervievați online (analiză cantitativă CAWI – Computer-assisted web interviewing). Rezultatele obținute au fost comparate cu rezultate studiilor și rapoartelor specifice […]

Fosta capitală culturală europeană din 2007, Sibiu, se pregăteşte să devină primul oraş din România care va fi Capitala Europeană a Drumeţiei în 2021, an în care sunt aşteptaţi aici mii de turişti cu ocazia celui mai mare eveniment de drumeţie, cultură şi natură de pe continent, Eurorando, a anunţat joi, preşedintele Asociaţiei Carpatine Ardelene […]

Comenzile online de preparate tradiționale românești au crescut cu 120% în ultimul an. Din totalul comenzilor zilnice înregistrate pe foodpanda, circa 40% conțin preparate din bucătăria românească. În topul mâncărurilor tradiționale românești comandate de clienții platformei se află: ciorba de văcuță, urmată de cartofi țărănești, papanași, clătite cu dulceață și mici. „Bucătăria românească ocupă o […]

Există o piaţă în expansiune în ţara noastră, a restaurantelor şi cafenelelor (F&B), care înregistrează o creştere anuală de 10% şi ar putea ajunge la 5 miliarde de euro, până în 2022-2023. Datele sunt oferite de raportul Cushman & Wakefield Echinox, intitulat “Food and Beverage: Romania Market Report”. Conform datelor centralizate, cele şase categorii analizate […]

© Copyright @ 2021 bonapetit.ro - Toate drepturile rezervate SitemapPolitica de ConfidentialitatePolitica de Utillizare Cookies