Introducere
Atunci cand doriti sa impresionati oaspetii cu ceva inedit si delicios, briosele aperitiv cu legume sunt o alegere perfecta. Aceste mici delicii sunt nu numai pline de savoare, dar si colorate, sanatoase si versatile. In acest articol, va voi prezenta cinci retete de briose cu legume care pot transforma orice masa in ocazie speciala sau pot servi ca gustari perfecte pentru petreceri.
1. Briose cu morcovi si dovlecel
Briosele cu morcovi si dovlecel sunt o modalitate excelenta de a include legume in dieta zilnica, fiind perfecte pentru copii si adulti deopotriva. Pentru a le prepara, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 morcovi mari, 1 dovlecel mic, 200g faina, 100ml lapte, 2 oua, 50ml ulei de masline, 1 lingurita praf de copt, sare si piper dupa gust. Incepeti prin a rade morcovii si dovlecelul, apoi amestecati-le cu ouale batute, laptele si uleiul. Incorporati faina amestecata cu praful de copt, sare si piper. Turnati compozitia in forme de briose si coaceti la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.
2. Briose cu spanac si feta
Pentru iubitorii de branzeturi si legume verzi, briosele cu spanac si feta sunt o alegere delicioasa. Aveti nevoie de 200g spanac proaspat sau congelat, 150g branza feta, 250g faina, 100ml lapte, 2 oua, 50ml ulei, 1 lingurita praf de copt, sare si piper. Daca folositi spanac congelat, asigurati-va ca este bine scurs de apa. Amestecati spanacul cu branza feta zdrobita, ouale, laptele si uleiul. Adaugati faina, praful de copt, sarea si piperul. Amestecati bine si turnati in forme. Coaceti la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.
3. Briose cu ardei si masline
Combinația de ardei si masline aduce un gust mediteranean briosele aperitiv. Ingrediente: 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 50g masline negre, 200g faina, 2 oua, 100ml lapte, 50ml ulei de masline, 1 lingurita praf de copt, sare si piper. Taiati ardeii si maslinele in bucati mici. Amestecati ouale cu laptele si uleiul, apoi incorporati ardeii si maslinele. Adaugati treptat faina si praful de copt, condimentand cu sare si piper. Umpleti formele de briose si coaceti la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute.
4. Briose cu porumb si cascaval
Briosele cu porumb si cascaval sunt ideale pentru micul dejun sau ca aperitiv la o petrecere. Ingrediente necesare: 1 conserva mica de porumb (200g), 100g cascaval ras, 200g faina, 100ml lapte, 2 oua, 50ml ulei, 1 lingurita praf de copt, sare si piper. Scurgeti porumbul si amestecati-l cu cascavalul ras. Bateti ouale cu laptele si uleiul si incorporati amestecul de porumb si cascaval. Adaugati faina, praful de copt, sarea si piperul. Distribuiti compozitia in tava de briose si coaceti la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.
5. Briose cu ciuperci si ceapa verde
O alta reteta savuroasa este cea de briose cu ciuperci si ceapa verde. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 200g ciuperci, 4 fire de ceapa verde, 200g faina, 100ml lapte, 50ml ulei, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, sare si piper. Curatati ciupercile si taiati-le marunt, la fel si ceapa verde. Sotati-le usor in putin ulei. Bateti ouale si amestecati-le cu laptele si uleiul ramas. Adaugati ciupercile si ceapa verde, apoi faina, praful de copt, sarea si piperul. Turnati amestecul in forme de briose si coaceti la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute.
Indiferent de ocazia pentru care pregatiti aceste briose aperitiv cu legume, ele sunt garantate sa aduca un zambet pe fata invitatilor. Experimentati cu diferite combinatii de legume si condimente pentru a descoperi noi arome si texturi care sa va incante papilele gustative. Pofta buna!