Varza cu carne este un preparat tradițional îndrăgit de români.

Varză cu carne – Un preparat consistent, aromat și gustos

Varză cu carne – Acest preparat este unul tradițional, fiind gătit în numeroase variante în funcție de specificul zonei. Rețeta clasică este una simplă și foarte ușor de pregătit, fiind o alegere potrivită pentru prânz.

Dovlecei pane - o gustare simplă și delicioasă

Dovlecei pane – Simpli, Crocanți și Gustoși

Rețeta de dovlecei pane este una simplă și gustoasă, aceștia fiind crocanți la exterior și moi la interior. Dovlecei pane – un preparat gustos ce poate fi servit ca garnitură sau ca gustare alături de un sos de iaurt răcoritor.

Legume la grătar - o garnitură potrivită pentru prânz

Legume la grătar – O garnitură sănătoasă și gustoasă

Legume la grătar – o garnitură ușoară, hrănitoare și foarte gustoasă. Aceste legume la grătar pot fi servite alături de un pește sau de o friptură și cu un sos bogat în ierburi aromatice.

Ardei umpluți cu orez și carne tocată - un preparat tradițional românesc

Ardei umpluți – Un preparat românesc gustos și sățios

Vă prezentăm un preparat tradițional, nelipsit din bucătăria românească și anume, rețeta de ardei umpluți.

Chec aperitiv cu piept de pui - o rețetă ușoară și gustoasă

Chec aperitiv cu piept de pui – O rețetă rapidă și delicioasă

Chec aperitiv cu piept de pui este un preparat consistent, ce conține numeroase ingrediente gustoase pe bază de carne, ouă și multe legume. Acesta poate fi servit atât ca aperitiv cât și la cină.

Drob de pui - un preparat tradițional de Paște

Drob de pui – Un aperitiv gustos, aromat, potrivit pentru masa de Paște

Drob de pui  – reprezintă un preparat tradițional nelipsit de pe mesele noastre, în zilele de Paște. Pe lângă gustul deosebit, drobul este ușor de digerat, având calorii puține. Acest preparat implică foarte puține etape, rezultatul fiind pe gustul tuturor.

Prăjitură cu căpșuni și vanilie - un desert pufos și aromat

Prăjitură cu căpșuni – Un desert aromat, pufos și răcoros

Prăjitura cu căpșuni și vanilie este un desert ușor și aerat. Această prăjitură prezintă un blat pufos din pandișpan, cu o budincă fină de vanilie și un sos de căpșuni dulce și parfumat.

Arcașul reprezintă ingredientul principal din coliva traditionala

Colivă tradițională – Un preparat dulce specific ceremoniilor funerare

Coliva tradițională este considerată încă din cele mai vechi timpuri, preparatul simbol al ceremoniilor religioase, fiind legată de Biserica Ortodoxă și de obiceiurile creștine.

Drobul de miel este un aperitiv potrivit pentru masa de Paște

Drob de miel – Un preparat tradițional românesc de Paște

Drob de miel – Un aperitiv românesc potrivit pentru sărbătoarea Paștelui Drobul este un fel de terină din organe de miel, consumată adesea în timpul sărbătorilor pascale românești. Deși este ușor de realizat, droburile sau terinele surprind complexitatea felului în care aromele se împletesc, precum și o oarecare rusticitate. Cu toate că rețeta poate fi […]

Bulete de cașcaval ideale ca aperitiv

Bulete de cașcaval – Un aperitiv simplu și gustos

Bulete de cașcaval – sunt ușor de pregătit și sunt foarte gustoase. Se servesc la aperitiv alături de un sos sau de o salată. Sunt pufoase în interior și crocante la exterior.

Chiftele de post din legume

Chiftele de post – O variantă sănătoasă și gustoasă de aperitiv

Chiftele de post – sunt sățioase și pline de savoare.  Acestea se pot servi ca aperitive, cu sosuri sau chiar în salate. Sunt potrivite în timpul postului și nu numai, fiind consumate atât calde cât și reci.

Chifteluțe din carne - ideale pentru aperitiv

Chifteluțe din carne – Fragede și foarte gustoase

Chiftelele din carne sunt simple de realizat și gustoase, fiind fragede și moi. Nu există o rețetă standard, ele putând fi adaptate în funcție de regiune și de fiecare gospodină în parte. Acestea pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal cu diverse sosuri, calde sau reci.

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.