Varză cu carne – Acest preparat este unul tradițional, fiind gătit în numeroase variante în funcție de specificul zonei. Rețeta clasică este una simplă și foarte ușor de pregătit, fiind o alegere potrivită pentru prânz.
Rețeta de dovlecei pane este una simplă și gustoasă, aceștia fiind crocanți la exterior și moi la interior. Dovlecei pane – un preparat gustos ce poate fi servit ca garnitură sau ca gustare alături de un sos de iaurt răcoritor.
Legume la grătar – o garnitură ușoară, hrănitoare și foarte gustoasă. Aceste legume la grătar pot fi servite alături de un pește sau de o friptură și cu un sos bogat în ierburi aromatice.
Vă prezentăm un preparat tradițional, nelipsit din bucătăria românească și anume, rețeta de ardei umpluți.
Chec aperitiv cu piept de pui este un preparat consistent, ce conține numeroase ingrediente gustoase pe bază de carne, ouă și multe legume. Acesta poate fi servit atât ca aperitiv cât și la cină.
Drob de pui – reprezintă un preparat tradițional nelipsit de pe mesele noastre, în zilele de Paște. Pe lângă gustul deosebit, drobul este ușor de digerat, având calorii puține. Acest preparat implică foarte puține etape, rezultatul fiind pe gustul tuturor.
Prăjitura cu căpșuni și vanilie este un desert ușor și aerat. Această prăjitură prezintă un blat pufos din pandișpan, cu o budincă fină de vanilie și un sos de căpșuni dulce și parfumat.
Coliva tradițională este considerată încă din cele mai vechi timpuri, preparatul simbol al ceremoniilor religioase, fiind legată de Biserica Ortodoxă și de obiceiurile creștine.
Drob de miel – Un aperitiv românesc potrivit pentru sărbătoarea Paștelui Drobul este un fel de terină din organe de miel, consumată adesea în timpul sărbătorilor pascale românești. Deși este ușor de realizat, droburile sau terinele surprind complexitatea felului în care aromele se împletesc, precum și o oarecare rusticitate. Cu toate că rețeta poate fi […]
Bulete de cașcaval – sunt ușor de pregătit și sunt foarte gustoase. Se servesc la aperitiv alături de un sos sau de o salată. Sunt pufoase în interior și crocante la exterior.
Chiftele de post – sunt sățioase și pline de savoare. Acestea se pot servi ca aperitive, cu sosuri sau chiar în salate. Sunt potrivite în timpul postului și nu numai, fiind consumate atât calde cât și reci.
Chiftelele din carne sunt simple de realizat și gustoase, fiind fragede și moi. Nu există o rețetă standard, ele putând fi adaptate în funcție de regiune și de fiecare gospodină în parte. Acestea pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal cu diverse sosuri, calde sau reci.
© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.