Cafeaua de la A la Z

Afla motivele pentru care cafeaua este atat de irezistibila

În fiecare dimineață, milioane de oameni au parte un ritual comun – prima ceașcă de cafea – indiferent că o pregătesc acasă sau își cumpără una în drum spre birou, fie că preferă macchiato, flat white, espresso scurt, long black sau dublu, nimic nu e mai plăcut decât aroma și mirosul cafelei proaspăt prăjite, care ne dă tuturor imboldul necesar de a ne ridica din pat și a ne începe ziua.

Cu peste 27 de milioane de cești de cafea consumate zilnic în toată lumea, Lavazza vine cu o serie de informații, destinate iubitorilor de cafea, care îi pot transforma în adevărați experți.

A de la Aromă și Apă

Când experimentăm aroma unei cafele, vorbim de o senzație mult mai complexă decât simpla mirosire, deși ambele derivă dintr-o percepție olfactivă. Simțim aroma prin simpla inhalare când mirosim o ceașcă de espresso proaspăt preparat. Aroma este percepută prin canalul care leagă gura de nas, permițându-i băuturii pe care tocmai am băut-o să-și elibereze bogăția de senzori olfactivi și de gust. Tocmai de aceea, aroma este o componentă cheie când vorbim de caracteristicile unei cafele bune.

Când vorbim de o cafea bună, trebuie să aducem în discuție și apa pe care o folosim în prepararea ei. E importantă folosirea apei proaspete, cu conținut scăzut de minerale, pentru a preveni o eventuală modificare a gustului cafelei. O ceașcă de cafea conține apă în proporție de 95%. Este de preferat să folosim apă îmbuteliată, pentru că apa de la robinet diferă în caracteristici de la oraș la oraș. Dacă nivelul de duritate al apei este unul ridicat, vom obține o ceașcă de cafea mai amară (sărurile dure sunt ușor solubile și fac cafeaua amară).

Sursa www.horecanews.ro


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.