Care sunt cele mai bune vitamine și suplimente alimentare pentru perioada de vară?

Odată cu venirea verii, există multe întrebări despre necesarul de vitamine și minerale al organismului, care ar trebui folosite în această perioadă. În continuare, vei descoperi care sunt suplimentele alimentare pe care merită să le iei  în considerare în acest sezon – de aceea merită să arunci o privire la aceste opțiuni.

Căror suplimente alimentare merită să le acorzi atenție vara?

Vitaminele A și E te pot ajuta să te protejezi de daunele solare. Căci trebuie recunoscut, mulți oameni petrec prea mult timp la soare vara, ceea ce poate avea anumite consecințe, precum deteriorarea pielii, erupții cutanate termice și insolație. Pe lângă protecție solară, consumul de apă din abundență și ascunderea la umbră, vitaminele A și E te pot ajuta să îți protejezi pielea.

Vitamina A joacă un rol cheie în organism, în menținerea sănătății oaselor, țesuturilor conjunctive și a pielii, de aceea merită să alegi suplimente alimentare care o conțin, pentru perioada verii. Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că poate pătrunde cu ușurință în membranele celulare ale pielii – oferindu-ți protecție suplimentară împotriva soarelui. Desigur, nu te baza doar pe doza zilnică de vitamine – amintește-ți și despre protecție solară și umbră!

Nu uita să ai grijă de podoaba capilară

Soarele deshidratează părul și distruge structura proteinelor, ceea ce înseamnă că se poate rupe mai des decât de obicei. Suplimentele ideale pentru îngrijirea părului ar trebui să conțină zinc, un mineral esențial, care întărește structura părului, pentru a-l menține hidratat și arăta cât mai bine. Zincul are și proprietăți antioxidante care ajută la eliminarea efectelor nocive ale soarelui asupra organismului. 

Daunele solare determină pielea să-și piardă integritatea structurală și să îmbătrânească prematur, în special din cauza supraexpunerii la soare. Pana la 80% din greutatea pielii este formată din colagen, care îi conferă un aspect integral, structural si tineresc. 

Colagenul, pentru a fi activ în straturile mai profunde ale pielii, trebuie să fie consumat sub formă de suplimente alimentare, și nu doar aplicat pe piele printr-o cremă. De aceea, colagenul lichid devine un supliment excelent pentru a ajuta la menținerea unui nivel crescut, pentru a menține pielea mai tânără. 

Vitamina C ajută, de asemenea, la producerea de colagen, ceea ce înseamnă că un aport ridicat al acesteia în dietă este o idee bună, iar biotina (vitamina B7), riboflavina (vitamina B2) și vitamina A te ajută să îți menții pielea sănătoasă.

Nu uita de hidratare

Este important să rămâi hidratat în zilele fierbinți de vară. Apa este o prioritate pentru a rămâne hidratat, mai ales atunci când faci mișcare, deoarece oferă mușchilor energie hidroelectrică, ajută nutrienții să circule și menține o circulație adecvată a sângelui către inimă. De asemenea, poate fi o idee bună să urmezi o cură de detoxifiere, ceea ce te va ajuta să îți regăsești starea de bine. 

Dar știi că există și alte suplimente care te pot ajuta să îți menții corpul hidratat? Când ești deshidratat, electroliții importanți precum sodiul (sarea), magneziul și potasiul se pierd prin transpirație și urină. Aportul adecvat de sodiu înseamnă că apa poate fi absorbită corect de celule pentru a hidrata organismul, iar potasiul și magneziul ajută la menținerea echilibrului fluidelor.Din fericire, mulți oameni consumă suficient sodiu prin intermediul dietei în fiecare zi, dar nu suficient magneziu și potasiu, care se găsesc în fructele proaspete, legumele, leguminoasele și produsele de origine animală. 

Deshidratarea în acele zile fierbinți și însorite poate reduce nivelul acestor electroliți majori, reducând energia și rezistența și crescând oboseala, în timp ce nivelurile foarte scăzute pot provoca crampe, amețeli și greață. O modalitate rapidă și ușoară de a-ți reface energia și de a rămâne hidratat este să bei apă cu niște electroliți.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.