Ce tendințe vor domina gastronomia în 2020

Bucătarii vor trebui să experimenteze tot mai multe tehnici de gătit și să jongleze cu ingrediente sănătoase dacă doresc să îndeplinească cerințele clienților care vor să mănânce cât mai echilibrat din punct de vedere caloric, fără gluten sau fără prea mulți carbohidrați. Iată câteva dintre tendințele care vor marca industria de food & beverage în 2020.

Fermentația se menține și anul acesta în tredurile culinare care vor marca industria restaurantelor, însă, de această dată, discutăm despre un nivel cu totul nou de expermientare al acestui proces vechi de peste o mie de ani. Ne așteptăm ca în 2020 să vedem tot mai mulți bucătari care încep să experimenteze acest proces în bucătăriile lor.

Brutăriile renumite din Statele Unite folosesc de ani de zile cereale străvechi în producția de panificație. Ne așteptăm ca anul acesta să vedem tot mai mulți brutari care să experimenteze cu soiuri precum secara și orzul, dar cu cereale antice precum teff, durum și alac spelt. Specialiștii spun că pâinea rezultată din aceste boabe au o calitate diferită a glutenului, iar produsul final este mai ușor de digerat. Piața pâinii artizanale este în plină ascensiune, mai ales într-o societate care se teme de carbohidrați și gluten.

Mâncarea italienească a fost, este și va fi preferata generației Y. Pastele sunt cap de listă în topul preferințelor milenialilor, fie că ne referim la ceea ce comandă într-un restaurant, fie dacă ne vorbim de ce gătesc acasă. Sunt ieftine, gustoase și pot fi făcute într-un timp foarte scurt și fără prea mult efort.

Sursa www.trendshrb.ro


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.