Cele mai bine platite profesii ale viitorului

Pentru a obtine un loc de munca bine platit trebuie sa stii care sunt profesiile in plina expansiune care sunt considerate cele mai profitabile din lume. Aici mentionam care sunt acestea.

Avocati

Unele dintre indatoririle asociate in mod obisnuit cu un avocat includ: furnizarea de consiliere juridica, cum este cazul jurio.ro, investigarea si strangerea de informatii sau dovezi, redactarea documentelor legale legate de divorturi, testamente, contracte si tranzactii imobiliare si urmarirea penala sau apararea in instanta. Inca o data, acest profil este din ce in ce mai legat de domeniul digital si de noile tehnologii. Traim in era comertului electronic, in care majoritatea companiilor decid sa-si ofere produsele si serviciile pe internet, fara intermediari, pentru care au nevoie de specialisti juridici care sa le ajute sa intocmeasca texte legale, conditii de vanzare etc.

Manageri de servicii medicale si de sanatate

Anul 2020 a pus intr-o mare criza intregul sector al sanatatii mondiale, multe spitale s-au prabusit si este posibil ca, printr-un management adecvat al acestor centre medicale, acesta sa poata fi imbunatatit. Desigur, mai este nevoie de medici si asistente, dar si partea de management este foarte importanta.

Sarcinile sale includ planificarea, conducerea si coordonarea serviciilor medicale si de sanatate. Acestia pot gestiona o intreaga unitate, o anumita zona clinica sau departament sau o practica pentru un grup de medici. Acesti profesionisti trebuie sa se adapteze la schimbarile in legile, reglementarile si tehnologia in domeniul sanatatii. 

Analisti de management

Analistii de management, cunoscuti si ca consultanti, sunt adesea angajati pentru a gasi modalitati de a imbunatati eficienta unei organizatii si de a creste profiturile . Ei colecteaza si analizeaza date despre modul in care functioneaza o afacere si apoi recomanda modificari care vor reduce costurile sau vor creste veniturile. Ne aflam intr-o era in care Big Data devine mai relevanta, este din ce in ce mai frecvent sa gasim IMM-uri care au decis sa parieze pe tehnologii legate de acest domeniu si va fi mai frecvent sa avem nevoie de analisti capabili sa aleaga ce informatie este cele mai relevante si bazate pe acolo faceti interpretarile relevante pentru afacerea dvs. Anul acesta si urmatorii trebuie sa anticipam si astfel sa ne imbunatatim prin a fi mai competitivi.

Analisti in cercetare de piata si specialisti in marketing

Ei cerceteaza conditiile de piata in zone locale, regionale sau nationale si aduna informatii pentru a determina vanzarile potentiale ale unui produs sau serviciu. In zona de marketing, este din ce in ce mai obisnuit sa pariezi pe profiluri mai orientate catre domeniul digital, specialisti in profitarea de resurse precum publicitate pe retelele de socializare, pozitionarea in motoarele de cautare, campanii media sau inbound marketing.

Contabili si auditori

Contabilii si auditorii pregatesc si examineaza inregistrarile financiare . Ei se asigura ca sunt corecte si ca taxele sunt platite corect si la timp. Ei evalueaza operatiunile si lucreaza pentru a se asigura ca organizatiile functioneaza eficient.

Medici specialisti si chirurgi

Medicii si chirurgii diagnosticheaza si trateaza leziunile sau bolile . Ei examineaza pacientii, iau anamneza, prescriu medicamente si comanda, efectueaza si interpreteaza teste de diagnostic. Subliniem din nou prabusirea sanatatii. Pe parcursul anului multi medici si chirurgi au intrat in personalul spitalelor publice si apar noi oportunitati in sectorul privat, cu o cerere foarte mare si cu complicatii pentru medicii unor specialitati.

Managerii financiari

Ei sunt responsabili pentru sanatatea financiara a unei organizatii. Ei produc rapoarte, activitati de investitii directe si dezvolta strategii si planuri pentru obiective economice pe termen lung . Piata economica este in continua miscare, inflatie, cresterea materiilor prime etc. Ele ne fac sa avem nevoie de experti in monitorizarea si controlul cheltuielilor unei companii pentru a ne asigura ca obtinem profitabilitatea care asigura viabilitatea unui IMM. Este important sa anticipam problemele care pot aparea, sa gasim oportunitatile si sa decidem in ce active sa investesti, in asta finantatorii au multe de spus.

Directori generali si de operatiuni

Atributiile si responsabilitatile lor includ formularea de politici, gestionarea operatiunilor zilnice si planificarea utilizarii materialelor si a resurselor umane. Fluxurile de lucru si protocoalele capata o importanta deosebita in era metodologiilor agile.Fara indoiala, acesti experti in operatiuni au multe de spus in imbunatatirea tuturor proceselor si operatiunilor interne, asigurand buna functionare a echipelor mari de lucru.

Programatori

Da, suntem deja intr-o criza majora in domeniul programarii si dezvoltarii software de aproximativ 3 ani. Multe dintre locurile de care este nevoie nu sunt acoperite si chiar si asa, cererea continua sa creasca, ceea ce a determinat o crestere semnificativa a salariilor primite de acesti profesionisti. Dezvoltare de aplicatii, de platforme web, sunt multe proiecte pentru care sunt necesari ingineri software sau programatori care ofera garantii. Chiar si companiile care nu au legatura directa cu tehnologia au nevoie de un tehnician care poate aplica imbunatatiri software-ului lor de management, ERP sau chiar CRM pentru echipele mari de vanzari. Toate acestea, impreuna cu o activitate mai mare in domeniul digital, il fac un profil indispensabil si unul pe care piata il cere constant.

Asistenta medicala

Cererea de personal sanitar nu se limiteaza doar la manageri si medici. Personalul de asistenta medicala si auxiliarii sunt si ele foarte necesare si avem un deficit in aceste profile, foarte solicitate atat de institutiile publice cat si de cele private. Pe parcursul anilor 2020 si 2021, a fost nevoie in multe cazuri de ajutorul asistentilor medicali care inca studiau, dar aveau nevoie de incorporarea lor imediata in spitale si centre de sanatate din cauza cererii mari pe care a provocat-o COVID19.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.