meatballs

5 retete de chiftele de peste la cuptor

5 retete de chiftele de peste la cuptor

Pestele este o sursa fantastica de proteine si acizi grasi Omega-3, esentiali pentru o inima sanatoasa si un sistem imunitar puternic. In plus, chiftelele de peste sunt o alternativa delicioasa si usor de preparat la clasicile chiftele de carne. In acest articol, va prezentam cinci retete delicioase de chiftele de peste la cuptor, fiecare cu un gust univ si ingrediente diverse, care va vor incanta cu siguranta papilele gustative.

1. Chiftele de somon cu marar si lamaie

Acest tip de chiftele combina gustul delicat al somonului cu prospetimea mararului si aromele citrice ale lamaii. Este o reteta simpla, dar plina de savoare, perfecta pentru o cina usoara in familie.

Ingrediente:
– 500 g somon proaspat
– 1 ou
– 50 g pesmet
– 1 legatura de marar proaspat
– Coaja si zeama de la o lamaie
– Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Curatati somonul de piele si oase, apoi tocati-l marunt. Intr-un bol mare, amestecati somonul tocat cu oul, pesmetul, mararul tocat fin, coaja si zeama de lamaie. Condimentati cu sare si piper. Formati chiftele din amestecul obtinut si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti chiftelele in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand devin aurii si crocante.

2. Chiftele de cod cu cartofi si patrunjel

Codul este un peste cu carne alba, bogat in proteine si sarac in grasimi, facand din aceste chiftele o optiune sanatoasa si hranitoare. Cartofii adauga textura, iar patrunjelul un plus de aroma.

Ingrediente:
– 500 g file de cod
– 2 cartofi medii
– 1 ou
– 50 g pesmet
– 1 legatura de patrunjel
– Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Fierbeti cartofii pana cand sunt moi, apoi pasati-i. Tocati fileul de cod si amestecati-l cu cartofii pasati, oul, pesmetul si patrunjelul tocat. Condimentati cu sare si piper. Formati chiftele din amestec si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti-le pentru 20-25 de minute, pana cand sunt bine facute si usor aurii la exterior.

3. Chiftele de pastrav cu spanac si quinoa

Pastravul, combinat cu spanacul nutritiv si quinoa, un super-aliment bogat in fibre si proteine, face din aceasta reteta o alegere excelenta pentru cei care doresc o masa echilibrata si plina de vitamine.

Ingrediente:
– 500 g pastrav file
– 100 g spanac proaspat
– 100 g quinoa fiarta
– 1 ou
– 50 g pesmet
– Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tocati pastravul si amestecati-l cu spanacul tocat fin, quinoa fiarta, oul si pesmetul. Condimentati cu sare si piper. Formati chiftele din amestecul preparat si plasati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti chiftelele timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand sunt gata si au o culoare aurie.

4. Chiftele de merluciu cu ceapa si usturoi

Merluciul este un peste cu carne ferma si gust usor, perfect pentru chiftele. Combinatia de ceapa si usturoi adauga un plus de savori si transforma aceste chiftele intr-un veritabil rasfat culinar.

Ingrediente:
– 500 g merluciu file
– 1 ceapa mica
– 2 catei de usturoi
– 1 ou
– 75 g pesmet
– Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tocati fin ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii. Tocati merluciul si amestecati-l cu ceapa si usturoiul calite, oul si pesmetul. Condimentati cu sare si piper. Formati chiftele din acest amestec si asezati-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti chiftelele timp de 20-25 de minute, pana cand sunt gata si au o culoare frumoasa la exterior.

5. Chiftele de crap cu morcov si telina

Crapul, fiind un peste de apa dulce, ofera o textura interesanta chiftelutelor. Combinat cu dulceata morcovului si aroma distincta a telinii, aceasta reteta este atat de gustoasa, cat si sanatoasa.

Ingrediente:
– 500 g crap file
– 1 morcov mare
– 1 radacina mica de telina
– 1 ou
– 75 g pesmet
– Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Radeți morcovul și telina și amestecati-le cu crapul tocat, oul si pesmetul. Condimentati cu sare si piper. Formati chiftele din amestec si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti pentru aproximativ 25 de minute, sau pana cand chiftelele sunt bine facute si au prins o culoare aurie frumoasa.

Indiferent de reteta aleasa, chiftelele de peste la cuptor sunt o alternativa sanatoasa si delicioasa la preparatele traditionale cu carne. Servite cu o salata proaspata sau un garnitura de legume, constituie o masa completa si echilibrata. Pofta buna!


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.