soup

Ciorba de legume cu carne de porc si smantana

Introducere

Ciorba de legume cu carne de porc si smantana reprezinta un fel de mancare traditional in bucataria romaneasca, fiind apreciata pentru gustul sau bogat si reconfortant. Aceasta ciorba imbina perfect aromele diverse ale legumelor cu textura carnii de porc si cremozitatea smantanii, oferind o masa completa si satisfacatoare. In acest articol, vom explora ingredientele necesare pentru aceasta reteta, modul de preparare si cateva sfaturi pentru a face ciorba cat mai gustosa.

Ingredientele necesare

Pentru a pregati o ciorba de legume cu carne de porc si smantana avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 de grame de carne de porc, de preferat pulpa sau cotlet, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de telina mica, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 200 de grame de cartofi, 400 de grame de rosii in bulion sau proaspete, 200 ml smantana pentru gatit, 2-3 linguri de ulei, sare, piper si verdeturi (leustean sau patrunjel) pentru decor.

Pregatirea ingredientelor

Incepem prepararea ciorbei de legume cu carne de porc si smantana prin curatarea si pregatirea legumelor. Morcovii, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se toaca fin. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in cuburi. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea de porc se taie in cuburi potrivite.

Intr-un ceaun mare sau o oala, incalzim uleiul si adaugam ceapa si un praf de sare. Calim ceapa pana devine sticloasa, apoi adaugam carnea de porc si o lasam sa se prajeasca pana capata o culoare aurie. Este important sa amestecam frecvent pentru a evita lipirea de fundul vasului.

Procesul de fierbere

Dupa ce carnea a inceput sa se rumeneasca, adaugam restul legumelor tocate. Lasam legumele sa se calareasca impreuna cu carnea pentru cateva minute, apoi adaugam aproximativ 2 litri de apa calda sau cat este necesar pentru a acoperi ingredientele. Lasam ciorba la foc mediu, acoperita cu un capac, pana cand carnea si legumele sunt aproape fierte.

Cu aproximativ 10 minute inainte de a finaliza fierberea, adaugam rosiile in bulion sau rosiile proaspete tocate. Ajustam de sare si piper dupa gust. Este important sa verificam daca legumele si carnea sunt bine fierte inainte de a adauga rosiile, deoarece acidul din rosii poate incetini procesul de gatire al celorlalte ingrediente.

Finalizarea si servirea

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, luam ciorba de pe foc si o lasam sa se racoreasca pentru cateva minute. Intre timp, intr-un bol mic, amestecam smantana cu putin suc de ciorba pentru a o tempera. Adaugam amestecul de smantana in ciorba, amestecand bine pentru a se incorpora uniform. Reincalzim ciorba pe foc mic pentru inca 2-3 minute, avand grija sa nu o lasam sa dea in clocot, deoarece smantana se poate separa.

Ciorba de legume cu carne de porc si smantana este gata de servit. O putem orna cu verdeturi proaspete tocate, cum ar fi leustean sau patrunjel. Aceasta ciorba se poate servi calda, fiind ideala pentru zilele reci de iarna. De asemenea, poate fi acompaniata de ardei iuti sau paine proaspata pentru o masa completa.

In concluzie, ciorba de legume cu carne de porc si smantana este o reteta delicioasa si satioasa care combina gustul intens al carnii de porc cu diversitatea legumelor si finetea smantanii. Aceasta ciorba nu numai ca incalzeste corpul, dar si sufletul, fiind perfecta pentru a aduna familia la masa in orice zi a saptamanii.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.