ciorba de porc cu legume

Ciorba de porc cu legume

Introducere in lumea ciorbelor romanesti

Ciorba de porc cu legume este unul dintre cele mai iubite feluri de mancare din bucataria romaneasca. Apreciata atat pentru gustul sau bogat, cat si pentru capacitatea de a satisface apetitul, ciorba de porc cu legume este un preparat ce nu lipseste de pe mesele romanilor, mai ales in sezonul rece. Acest fel de mancare imbina perfect carnea suculenta de porc cu o varietate de legume proaspete, creand un echilibru nutritiv excelent si un deliciu culinar pe care putini il pot refuza.

Ingredientele necesare pentru ciorba de porc cu legume

Pentru a prepara o ciorba de porc cu legume, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 de grame de carne de porc, preferabil cu os pentru un gust mai bogat, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 radacina de pastarnac, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 300 de grame de cartofi, 200 de grame de rosii in bulion sau tomate proaspete, 100 de grame de orez (optional), sare, piper, 2-3 foi de dafin si leustean sau patrunjel pentru decor. Ingredientele pot varia in functie de preferinte sau de ingredientele disponibile in sezon.

Procesul de preparare a ciorbei

Prepararea ciorbei de porc cu legume incepe cu curatarea si taierea carnatii de porc in bucati potrivite. Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupac e spuma care se formeaza la suprafata a fost indepartata, se adauga legumele curatate si taiate in bucati: morcovii, patrunjelul, pastarnacul si ceapa. Pe masura ce legumele si carnea fierb, se formeaza un fond de gust ce va sta la baza ciorbei.

Dupa ce legumele si carnea au fiert, se adauga cartofii, ardeiul gras taiat cubulete si rosiile cu bulionul lor sau tocate marunt. Tot acum se poate adauga si orezul, daca se doreste o ciorba mai consistenta. Se lasa toate sa fiarba impreuna pana cand legumele si carnea sunt bine fierte. In final, se potriveste de sare si piper, si se adauga foile de dafin si leusteanul sau patrunjelul tocat fin pentru un plus de aroma.

Secrete pentru o ciorba de porc perfecta

Unul dintre secretele pentru o ciorba de porc cu legume reusita este folosirea carnii cu os. Osul ajuta la imbogatirea gustului supei si o face mai aromata. De asemenea, este important sa fierbeti carnea pana cand devine frageda, astfel incat sa se combine perfect cu restul ingredientelor. Un alt truc este sa adaugati aciditatea la sfarsitul fierberii, fie prin rosiile proaspete, fie printr-un pic de otet sau zeama de lamaie, pentru a da un gust mai viu ciorbei.

Servirea si pastrarea

Ciorba de porc cu legume este cel mai bine servita calda, cu paine proaspata sau cu un ardei iute pentru cei care prefera mancarurile picante. Pentru o prezentare frumoasa, puteti adauga un fir de leustean sau patrunjel deasupra atunci cand serviti. Daca aveti resturi, ciorba se pastreaza foarte bine in frigider pentru aproxiamtiv 2-3 zile. De asemenea, poate fi congelata pentru a fi consumata ulterior, insa este recomandat sa o reincalziti bine inainte de consum.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.