ciorba de pui cu legume

Reteta de ciorba de pui cu legume

Introducere

Ciorba de pui cu legume este o reteta traditionala, iubita de multi dintre noi pentru gustul sau reconfortant si ingredientele sanatoase. Acest fel de mancare este perfect pentru orice sezon, dar este deosebit de apreciat in zilele reci de iarna. In continuare, va voi prezenta o reteta simpla si delicioasa pentru a prepara ciorba de pui cu legume, asa cum se face traditional in bucatariile romanesti.

Ingrediente necesare

Pentru a incepe, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 2 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 2 cartofi medii
  • 100 g fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari
  • 1 legatura de leustean
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 litri de apa
  • Optional: 100 ml smantana pentru gatit

Aceste ingrediente sunt doar o sugestie, iar legumele pot fi ajustate conform preferintelor personale sau disponibilitatii.

Prepararea legumelor si a carnii

Primul pas in prepararea ciorbei de pui cu legume este pregatirea ingredientelor. Incepeti prin a spala toate legumele. Curatati si taiati morcovii, pastarnacul si radacina de patrunjel in felii sau cuburi. Ceapa trebuie curatata si tocata marunt. Cartofii se curata si se taie in cuburi de marime medie. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in cuburi. Rosiile pot fi tocate marunt sau pasate, in functie de preferinte.

Pieptul de pui trebuie de asemenea spalat si taiat in cuburi de marime potrivita. Este important sa folositi carne proaspata pentru a asigura un gust bun al ciorbei.

Procesul de gatire

Puneti o oala mare pe foc si adaugati cele 2 litri de apa. Lasati apa sa ajunga la punctul de fierbere, apoi adaugati pieptul de pui taiat. Lasati sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand carnea incepe sa fie frageda.

Dupa ce carnea este partial gatita, adaugati morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel si ceapa. Lasati aceste legume sa fiarba impreuna cu carnea pentru inca 10 minute, apoi adaugati cartofii si ardeiul gras. Dupa alte 10 minute, puteti adauga fasolea verde si rosiile. Ajustati de sare si piper dupa gust.

Ciorba trebuie sa fierba la foc mediu pana cand toate legumele sunt bine fierte si carnea este complet gatita. Acest proces poate dura in total intre 40-50 de minute.

Finalizarea si servirea

La final, adaugati leusteanul tocat marunt pentru a imbogati aroma ciorbei. Daca doriti o ciorba mai cremoasa, puteti adauga smantana pentru gatit in ultimele cinci minute de fierbere.

Odata ce ciorba este gata, luati oala de pe foc si lasati-o sa se odihneasca pentru cateva minute inainte de servire. Ciorba de pui cu legume este delicioasa servita calda, alaturi de paine proaspata sau un ardei iute, pentru cei care prefera mancarurile picante.

Este o mancare care se poate reincalzi si a doua zi, gustul devenind chiar mai intens dupa ce ingredientele au avut timp sa se "odihneasca" si sa-si combine aromele.

Concluzie

Reteta de ciorba de pui cu legume este una dintre acele retete care nu dezamageste niciodata. Este nutritiva, plina de vitamine si perfecta pentru a fi savurata in orice anotimp. Cu un echilibru perfect intre carne si legume, aceasta ciorba reprezinta o masa completa si reconfortanta. Incercati si voi aceasta reteta simpla si lasati aroma traditionala a ciorbei de pui cu legume sa va incalzeasca zilele.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.