Ciuperci umplute cu legume
Introducere
Reteta de ciuperci umplute cu legume este una dintre cele mai apreciate si populare retete pentru vegetarieni sau pentru cei care doresc sa incerce ceva nou si sanatos. Aceasta reteta nu numai ca este delicioasa, dar este si extrem de versatila, permitandu-va sa experimentati cu diferite legume si condimente pentru a personaliza gustul.
Ingrediente necesare
Pentru a pregati ciuperci umplute cu legume, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 12 ciuperci mari (de preferinta champignon), 1 ceapa mica tocata, 2 catei de usturoi pisati, 1 ardei rosu taiat cubulete, 1 dovlecel mic taiat cubulete, 100 g spanac tocat, 100 g branza feta maruntita, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust, si ierburi aromatice precum patrunjel sau busuioc pentru decor.
Prepararea legumelor
Primul pas in prepararea ciupercilor umplute cu legume este pregatirea umpluturii. Incalziti o tigaie cu ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le pana cand ceapa devine translucida. Adaugati ardeiul rosu si dovlecelul si lasati-le sa se gateasca pentru aproximativ 5 minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie. Adaugati spanacul si continuati sa gatiti pana cand acesta se reduce. La final, incorporati branza feta, amestecand bine pentru a distribui uniform ingredientele. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Pregatirea ciupercilor
In timp ce umplutura se raceste putin, puteti pregati ciupercile. Curatati-le de pielita si indepartati piciorusele (care pot fi tocate si adaugate in umplutura daca doriti). Folosind o lingura, umpleti fiecare ciuperca cu amestecul de legume pregatit anterior. Este important sa nu umpleti ciupercile prea mult, pentru a preveni ca umplutura sa se reverse in timpul coacerii.
Coacerea ciupercilor umplute
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Asezati ciupercile umplute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropiti-le cu putin ulei de masline si introduceti tava in cuptor. Lasati ciupercile sa se coaca pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand sunt bine patrunse si capata o culoare aurie. Scoateti ciupercile din cuptor si presarati ierburi aromatice proaspete tocate deasupra pentru decor si aroma suplimentara.
Serviti ciupercile umplute calde, ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de o salata proaspata sau garnitura de orez. Acestea pot fi de asemenea o optiune excelenta pentru petreceri sau evenimente, deoarece pot fi mancate usor cu furculita sau chiar cu mana. Indiferent de ocazie, ciupercile umplute cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa care va impresiona orice musafir.