Comandă acasă Shaorma în Piatra Neamț

În țările musulmane, shaorma poate fi preparată din carne de curcan și cămilă. Cea mai mare shaorma cu o greutate de 98 de kilograme a fost pregătită la Ankara și a fost folosită carnea de la 7 vaci. În acest fel Shaorma a intrat în Cartea Recordurilor Guinnes Boock. Shaorma in Piatra Neamt se vinde chiar și la farfurie. Majoritatea medicilor înclină să creadă că felul de mâncare este un aliment sănătos, deoarece conține legume, carne și o lipie, care este cel mai adesea făcută din făină integrală. Shaormele de la Piatra Neamț au o dimensiune și o compoziție diferită a ingredientelor. Porția poate fi mică, mare și la farfurie, iar varza și castraveții ușor sărați, îi sunt adesea adăugați. La Piatra Neamț sunt utilizate doar ingrediente proaspete.

Care este rețeta Shaorma?

În mod tradițional, shaorma este servită pe o lipie plată „ekmek arasy” așa cum o denumesc turcii și care se traduce prin „pâine”. Mulți oameni chiar confundă pâinea cu lipia. O lipie nu este o pâine. Chiar și lipiile pot fi confundate între ele: sunt semitice, grecești și așa mai departe. Lipia pentru Shaorma este, de asemenea, diferită. 

Rețeta acestui preparat este: carne de pui de la producătorii locali, cartofi prăjiți, cașcaval, sos preparat, roșii și castraveți proaspeți, castraveți murați care pot fi adăugate la meniu, precum și răcoritoare, bere, apă. Shaorma în România a apărut în secolul XX, când turcii care au emigrat în România și-au luat cu ei deliciile gastronomice tradiționale de mâncare de stradă, dar deja într-o țară străină felul de mâncare a suferit o transformare.  

Carnea de shaorma selectată se prăjește pe grătare verticale speciale. Bucățile mari sunt așezate pe frigărui verticale rotative lângă radiatoarele de căldură. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se taie bucățele de carne de pe partea exterioară, care se prăjește treptat și se pune într-o tigaie. Carnea finită se adaugă la farfurie sau pe lipie împreună cu cartofii prăjiți, condimentate cu sos și legume. Dacă shaorma este fabricată din produse proaspete de înaltă calitate, atunci este cu siguranță la fel de utilă ca oricare alt preparat proaspăt. 

Dacă este consumată rar, cu măsură, atunci poate fi administrată chiar și copiilor. Nutriționiștii pot recomanda acest preparat pentru a construi masa musculară în caz de aport insuficient de proteine ​​animale și pentru a satura corpul cu macro și micronutrienți. Utilizarea sa rară în dietă nu va afecta supraponderabilitatea și nivelul colesterolului din sânge. 

Ingredientele individuale din rețetă au proprietăți utile. Așadar, curcuma are un efect benefic asupra tractului digestiv. Usturoiul scade tensiunea arterială și previne formarea cheagurilor de sânge. Cu siguranță toată lumea știe despre beneficiile verzei. Este o sursă de minerale precum: K, Ca, P, S; oligoelemente – Al, Zn, Fe, Mg. 


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.