alergiile la mancare

Cum ai grija de alergiile din mancare?

Alergiile sunt o afecțiune foarte frecventă care poate provoca o mulțime de disconfort și chiar pune viața în pericol. Acestea apar atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează la o substanță străină, cum ar fi polenul sau praful. Deși majoritatea alergiilor nu sunt severe, ele pot fi totuși extrem de dăunătoare.

Simptomele ușoare includ strănut, mâncărime și ochi lăcrimați. Aceste simptome pot fi de obicei tratate cu medicamente fără prescripție medicală. Cu toate acestea, simptomele mai severe, cum ar fi dificultatea de respirație și umflarea gâtului, necesită asistență medicală imediată și pot pune viața în pericol.

Nu există un remediu pentru alergii, dar există modalități de a le gestiona. evitarea alergenului este cel mai bun mod de a preveni o reacție alergică. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Simptomele unei alergii pot varia de la ușoare la severe.

Alergiile sunt, de obicei, inofensive, deoarece organismul este obișnuit să vadă alergenul (de exemplu, praful), așa că, în loc să se sperie de fiecare dată când vede praful, organismul își face treaba fără să facă mare lucru. Atunci când organismul nu este capabil să facă față alergenului, alergiile provoacă daune. De exemplu, atunci când sunteți alergic la praf, ochii pot începe să vă lăcrimeze sau puteți strănuta. Uneori, aceștia pot deveni și roșii, mâncărimi și umflați.

Alergiile sunt una dintre cele mai comune afecțiuni, însă sunt și una dintre cele mai puțin înțelese. Alergia este răspunsul exagerat al sistemului imunitar la o substanță străină (alergen), provocând un răspuns imunitar exagerat. Pe lângă faptul că provoacă curgerea nasului, strănut și congestie, alergiile pot provoca lăcrimarea ochilor, mâncărimi ale pielii și șoc anafilactic.

Cat de periculoase pot fi alergiile la mancare?

O alergie alimentară este atunci când corpul tău are o reacție negativă la un aliment pe care l-ați consumat. Simptomele unei alergii alimentare pot varia de la ușoare, cum ar fi mâncărimea gurii, până la severe, cum ar fi probleme de respirație. În unele cazuri, o alergie alimentară poate pune chiar viața în pericol.

Dacă aveți o alergie alimentară, este important să știți ce alimente să evitați și să aveți întotdeauna EpiPen-ul cu dvs. în caz de urgență. De asemenea, este important să vă educați prietenii și familia cu privire la alergii, astfel încât să vă poată ajuta să vă mențineți în siguranță.

Deși alergiile alimentare pot fi periculoase, ele nu trebuie să vă împiedice să trăiți o viață plină și fericită. Cu o planificare atentă și măsuri de precauție, vă puteți bucura în continuare de tot ce este mai bun pe care viața are de oferit.

Sursa: Ciomirtan


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.