Cum alegi o mașină fulgi de gheață

Un echipament din gama destul de vastă de mașini fulgi de gheață este o investiție importantă pe care ar trebui să o facă aproape toate companiile ce oferă servicii alimentare populației. Deci, cunoașterea nevoilor tale de utilizare a gheții este cheia pentru a decide ce tip specific de mașină comercială de produs fulgi de gheață e indicat să comanzi.

Gheața cumpărată, pe lângă faptul că reprezintă un cost suplimentar, îl lasă pe antreprenor dependent de terți și de capacitatea lor de a livra. Deci nu este o soluție viabilă pe termen lung. La urma urmei, atunci când un furnizor nu reușește să respecte termenele convenite, ritmul producției de produse alimentare sau de comercializare scade.

Care sunt specificațiile esențiale ale unei mașini comerciale de produs gheață și ce reguli ar trebui respectate, atunci când alegi echipamentul frigorific ideal de acest gen? 

Importanța unei mașini profesională de fulgi de gheață 

Un exemplu? 

Dacă lucrezi în domeniul panificației, știi deja că gheața este folosită pe scară largă în producția de pâine. Căldura este un factor care trebuie luat în considerare în timpul preparării aluatului, deoarece poate declanșa prea devreme activitatea drojdiei.

Când acțiunea drojdiei este prematură, scade capacitatea sa de a „face să crească pâinea”. Iar pe cale de consecință, în faza de fermentare timpul, volumul și aspectul nu sunt în măsură să îndeplinească standardele de calitate. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce aluatul fermentează, devine mai carbonatat, moale, lipicios și delicat, ceea ce face dificilă manipularea, divizarea și modelarea, compromițând standardizarea.

Gheața sub formă de fulgi este foarte versatilă și poate fi utilizată în diferite scopuri în cadrul brutăriei, nu doar pentru răcirea aluatului.

Spațiile mici, dezordinea, ustensilele de gătit numeroase, cuptoarele vechi slab izolate și o ventilație slabă, iată doar câteva elemente care contribuie la creșterea temperaturii mediului de lucru și poate afecta procesul de fabricație. Iată de ce gheața devine un mare aliat în materie de coacere.

Când gheața este cumpărată în bucăți mari, acestea trebuie să fie sparte, sfărâmate, iar aceasta este categoric o muncă grea, obositoare și cronofagă pentru orice angajat însărcinat cu această operațiune. Asta să nu mai vorbim de riscul unor accidente de muncă. Gheața sub formă de cuburi, pe de altă parte, nu este întotdeauna de dimensiunile adecvate pentru un anumit scop.

Din aceste motive, cumpărarea de gheață nu este de obicei o afacere bună. La urma urmei, pe lângă acești factori, este încă nevoie a se rezerva și spațiu suplimentar pentru depozitare.

Așadar, în situația în care conduci un restaurant, un bar, o cafenea sau orice altă unitate care servește mâncare și băuturi, un echipament profesional de produs gheață este o necesitate absolută. O să fii surprins de economia pe care o vei face, de calitate și de toate beneficiile care vin la pachet cu această investiție. 

Avantajele achiziționării unei mașini de fulgi de gheață 

Decizia de a-ți crea propria gheață sub diferite forme nu este încă opțiunea multor bucătării comerciale, dar investiția în acest echipament poate fi categoric un mare diferențiator, un plus în fața concurenței directe.

O opțiune este, de exemplu, să profiți de producția mașinii frigorifice pentru a include gheață în băuturile vândute clienților. Astfel, ai garanția că oferi consumatorilor un produs curat și de calitate.

În perioadele de căldură ridicată, mașina de gheață poate ajuta, de asemenea, la răcirea multor produse (de exemplu salate), evitând pierderile și menținând calitatea livrării.

Puncte de luat în considerare, atunci când cumperi un aparat de produs gheață 

Când cauți care mașină de gheață este ideală pentru afacerea ta, încearcă să vezi ce model satisface în cel mai înalt grad nevoile tale.

Evaluează cu atenție care este cererea ta reală și, pe cale de consecință, de ce capacitate de producție ai nevoie.

Cum este clima în orașul tău? În ce scopuri ai nevoie de gheață? Cât cheltuiești cumpărând gheață gata făcută într-o anumită perioadă? Răspunzând la întrebări de acest gen, este mai ușor să identifici care este echipamentul ideal pentru firma ta.

Un alt factor foarte important este să analizezi, dacă furnizorul echipamentului de fabricat gheață ales are o rețea de service instruită și acreditată. La urma urmei, trebuie să ai încredere în garanție, ușurință în înlocuirea pieselor și în achiziționarea de accesorii și asistență tehnică în timpul instalării.

Mașina de  gheață cu fulgi de la TC Romania Crown Cool, de exemplu, ocupă puțin spațiu și poate stoca până la zeci de kilograme. În plus, are costuri mici de instalare și întreținere și consumă foarte puțină energie. Rezervorul izolat termic protejează de dezghețarea excesivă și producția are loc continuu. În plus, echipamentul are un sistem de securitate care detectează lipsa de alimentare din rezervor, oprindu-l înainte de a genera o problemă, ceea ce previne costurile cu reparațiile.

Făcând alegerea corectă, investiția într-un echipament profesional de produs gheață se amortizează rapid. Cu independența față de furnizori, mai mult spațiu liber și un produs de calitate, afacerea ta va deveni mult mai productivă, mai profitabilă și mai competitivă!

TC Romania Crown Cool te poate ajuta cu o mașină pentru fulgi de gheață de înaltă calitate. Intră pe tcromania.com să o vezi!


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.