Cum poți să ai un mic dejun sănătos, delicios și sățios în fiecare dimineață?

Pregătirea micului dejun poate părea o provocare atunci când vrei să ai o alimentație cât mai sănătoasă și echilibrată. Având în vedere că micul dejun reprezintă prima masă a zilei, acesta joacă un rol important pentru organism în ceea ce privește asigurarea energiei pentru rezolvarea atribuțiilor avute pe parcursul zilei. Din acest motiv, este esențial să îți pregătești în fiecare dimineață un mic dejun delicios și sățios, care să te ajute să menții un stil de viață armonios.

Iată câteva idei ingenioase de mic dejun sănătos 

Omletă cu legume

O idee de mic dejun sănătos și sățios este cu siguranță omleta cu legume, care este foarte apreciată de către cei care nu sar peste prima masă a zilei. Omleta este ușor de preparat și asigură aportul de nutrienți necesar pentru prima parte a zilei. Alături de omletă poți adăuga și câteva legume în funcție de preferințe. Așadar, dacă preferi un mic dejun cald și sărat, aceasta este o variantă excelentă.

Iaurt cu fructe și cereale

În cazul în care preferi altceva, o altă idee foarte bună este un bol cu iaurt, cereale integrale și fructe. Acest mic dejun este simplu și rapid de preparat, deci nu este necesar să te trezești foarte devreme pentru a îl pregăti. De asemenea, având în vedere gama variată de iaurturi care există pe piață, poți încerca mult mai multe combinații. În acest sens, poți opta pentru iaurturi de pe laktotrio.ro, pe care le poți utiliza pentru pregătirea mai multor tipuri de rețete și nu doar pentru asigurarea micului dejun. În cazul în care nu îți plac cerealele cu iaurt, poți opta pentru un smoothie cu fructe, ovăz și kefir, care reprezintă o combinație delicioasă.

Clătite din ovăz

Dacă îți dorești un mic dejun mai dulce, atunci îți poți pregăti clătite din ovăz, care sunt mult mai sănătoase față de cele clasice, însă la fel de delicioase. Acestea pot fi pregătite fără ulei și pot fi servite alături de fructe și toping, în funcție de preferințele pe care le ai. În afară de clătite, poți servi ovăz și cu lapte sau să îl integrezi în alte rețete ideale pentru micul dejun, precum ar fi biscuiți sau granola.

Lapte cu musli

Având în vedere că unele dimineți pot fi mai aglomerate, o varianta rapidă de mic dejun este musli cu lapte. Pentru a pregăti această mâncare nu este necesar decât să iei laptele din frigider și cutia cu musli din dulap, astfel asigurându-ți aportul de nutrienți necesar pentru începerea în forță a noii zile.

Pâine prăjită cu ouă fierte

O altă variantă delicioasă de mic dejun sărat este reprezentată de pâinea piața cu ouă fierte. Acestea sunt sățioase și îți vor asigura aportul de energie necesar până la următoarea masă. De asemenea, pe lângă ouă și pâine mai poți adăuga o felie de cașcaval, roșie, castraveți sau ardei roșu.

Prin urmare, asigurarea unui mic dejun nu este deloc o misiune grea dacă ai bucătăria echipată cu alimentele potrivite. Așadar, fă cumpărăturile necesare în funcție de preferințele culinare pe care le ai și bucură-te de energie în fiecare dimineață.

Sursa foto: Pexels.com


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.