Cum să alegi cartea de bucătărie potrivită pentru tine?

Ți-am propus să începi să gătești acasă ori să experimentezi noi rețete și nu știi ce carte de bucate să alegi? Nicio grijă. În articolul de astăzi îți vom oferi sfaturi prețioase în acest sens și te vom învăța cum poți să le achiziționezi cărți  la preț redus.

Ce fel de bucătar ești?

Mai întâi, să ne dăm seama ce tip de bucătar ești. Dacă nu ai timp, rețetele care durează ore întregi nu sunt pentru tine. Dacă ai alergii sau alte nevoi dietetice speciale, nu încerci rețete care se bazează în mare măsură pe ingrediente pe care nu le poți mânca, nu?

Simplu și rapid

Dacă gătitul nu este activitatea ta preferată, ai puțin timp la dispoziție sau ești bucătar începător, nu vrei cărți de bucate pline de rețete complicate. Caută cărți de bucate cu „rapid și ușor” sau „30 de minute sau mai puțin” în titlu ori descriere. Rețetele se vor baza pe niște ingrediente gata pregătite, cumpărate de la magazin, și care se vor prepara rapid și cu un efort  minim..

Am ceva timp la dispoziție

Dacă nu te deranjează să petreci mai mult timp în bucătărie ori preferi rețetele interesante în detrimentul rapidității, ai mai multe opțiuni. Cărțile de bucate potrivite pentru tine vor avea rețete cu mai mulți pași, sosuri separate etc. și vor folosi puține produse semipreparate. Este posibil să îți placă și acele cărți cu reprezentări grafice ale modului de preparare.

Îmi place să am controlul

Dacă preferi să faci totul 100% de la zero, caută cărți de bucate care evită complet produsele cumpărate din magazin. Aceste rețete vor dura mai mult, dar îți vor oferi și mai mult control asupra rezultatului final. 

Ce preparate îți plac?

Sigur, este important ca rețetele să fie cele care se potrivesc cu stilul tău din bucătărie, dar trebuie să fie și cele de care te vei bucura. De exemplu, dacă nu ești un fan al preparatelor din carne ori pește, nu vei vrea o carte de bucate care să pună accent pe folosirea acestora. Ar fi mai potrivită una care să îți prezinte salate ori preparate vegane.

De asemenea, gândește-te la ce condimente îți plac. Ești deschis să încerci noi combinații de arome sau vrei să lucrezi cu ceea ce ai deja în dulap? Dacă ești un fan declarat al condimentelor, cu siguranță merită să îți achiziționezi o carte de bucate cu specific indian ori arăbesc.

Ai anumite restricții alimentare?

Dincolo de ceea ce faci și ce nu-ți place, este important să te gândești la nevoile și obiectivele tale atunci când alegi cărți de bucate. De exemplu, dacă încerci să slăbești, cărțile de bucate care consumă uleiuri și alte ingrediente grase ar putea să nu fie pentru tine.  Cărțile de bucate orientate spre pierderea în greutate îți vor oferi adesea informații nutriționale de bază pentru fiecare rețetă.

Ai alergie la nuci? Multe cărți de bucate vegane se bazează pe arahide, migdale sau caju ca ingrediente. Dacă nu știi cum să le înlocuiești ori cartea nu îți oferă opțiuni, este posibil să nu fie cea mai inspirată alegere. 

Cărți de bucate cu reduceri? Da, se poate!

Acum că știi ce să iei în calcul când cumperi o carte de bucate, poți să accesezi o librările online precum libris.ro și să le alegi pe cele potrivite pentru tine. Poți aștepta o campanie de reduceri precum Summer Sale ori Black Friday sau poți arunca o privire pe platformele de discounturi. În așa fel vei putea să cumperi mai multe cărți de bucate, fără să depășești bugetul.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.