Cum sa creezi un blog culinar: sfaturi pentru incepatori

Te-ai gandit vreodata sa incepi un blog de gatit? Poate esti proprietar de bar sau restaurant, sau doar cineva caruia ii place sa gateasca acasa pentru familie. Poti face orice ti-ai propus in limitele propriei bucatarii, nu ti-e frica sa incerci retete noi sau sa le creezi pe ale tale si chiar si prietenii si familia ta apeleaza mereu la tine cand au nevoie de ajutor cu ceva legat de mancare. Daca acesta este cazul tau, crearea unui blog culinar poate fi o oportunitate buna.

Vrei sa-ti creezi propriul blog culinar si nu stii cum? Ei bine, atunci, nu-ti face griji, am adunat cateva sfaturi de la expertii https://mogu.ro/ care te vor ajuta sa creezi un blog culinar de la zero si in pasi simpli care sunt la indemana tuturor:

Defineste-ti strategia

Primul pas este sa decideti pe ce se va concentra blogul dvs., deoarece acest lucru va va ajuta sa gasiti un nume, va va oferi o idee despre sectiunile de care va avea nevoie site-ul dvs., creati o lista de bloguri cu continutul pe care il puteti publica, diferite tipuri de retete etc.

Da, stiu ca vei vorbi despre gatit, dar acesta este un subiect foarte larg. Prin urmare, trebuie sa incepeti prin a gasi o nisa in lumea gastronomica.

Alege un nume

Alegerea numelui unei afaceri sau a unui blog personal poate dura timp si poate deveni o bataie de cap, dar un nume bun este important. Asigurati-va ca numele pe care il alegeti este scurt, simplu si usor de retinut. Va rugam sa retineti ca daca extindeti afacerea sau modificati anumite lucruri in viitor, numele va ramane acelasi. Dupa ce ati ales numele blogului dvs., urmatorul pas este sa va inregistrati domeniul . Domeniile .com si .net sunt unele dintre cele mai populare, dar exista multe optiuni diferite si extensii noi care va vor surprinde.

Scrie prima ta postare

Aveti un domeniu, aveti un plan de gazduire si sunt deja conectati. Acum este momentul sa incepeti sa scrieti prima postare. Puteti scrie anuntand deschiderea blogului de gatit, intampinandu-va vizitatorii si explicand ce pot gasi in el. Ai de gand sa vorbesti despre evenimente gastronomice sau te vei specializa in bucataria galica? Vei intra in lumea blogurilor de panificatie sau vei crea o compilatie buna de retete ca bucatar amator?

Invata sa faci fotografii bune

Noile tehnologii ne-au oferit smartphone-uri, asa ca nu mai este necesar sa ai o camera profesionala sau dispozitive scumpe pentru a face fotografii bune pentru blogul tau. Nu uita: cel mai important lucru este lumina! Evita lampile sau spoturile si folosirea blitului, fa-ti fotografiile in lumina naturala.

Promoveaza-ti blogul

Dupa cum stiti deja, internetul este mare si este aglomerat. Pentru a fi gasit, trebuie sa-ti optimizezi blogul pentru motoarele de cautare. Desi atunci cand vine vorba de un blog de gatit nu ar trebui sa te bazezi doar pe SEO, exista mai multi factori. Profita de avantajele de a avea conturi in principalele retele sociale , adica Facebook, Twitter, Instagram si Pinterest si promoveaza-ti publicatiile. Daca vrei sa dai un impuls articolelor tale promovate, arunca o privire la Cum sa folosesti Facebook pentru afacerea ta sau Cele mai bune 5 instrumente gratuite pentru retelele sociale.

SEO

Optimizarea organica pentru motoarele de cautare (SEO) va ajuta oamenii sa va gaseasca pagina atunci cand fac cautari legate de subiectele pe care le acoperiti pe blogul dvs. Si este ca poti avea o mare varietate de retete sau continut foarte lucrat, insa daca nu lucrezi pozitionare organica nu vei putea ajunge la publicul tau tinta.

Monetizeaza-ti blogul

Cand promotiile tale incep sa plateasca si traficul pe blogul tau de gatit incepe sa creasca, poti incepe sa-ti monetizezi blogul. Unele modalitati de a face acest lucru sunt aderarea la programe de afiliere, adaugarea Google AdSende pe blogul dvs., colaborarea cu alte marci sau scrierea de postari sponsorizate. 

Aceasta este o reteta de baza care va va ajuta sa incepeti cu blogul dvs. de gatit. Dupa cum am mentionat la inceput, ar trebui sa-l adaptezi in functie de ceea ce vrei sa faci si sa obtii cu blogul tau. Si amintiti-va, inainte de a incepe, asigurati-va ca va cercetati si ca va cunoasteti concurenta.


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.