Cum să mănânci burgeri şi să nu te îngraşi?

În societatea modernă actuală, aspectul fizic contează foarte mult, de aceea, din ce în ce mai multe femei, dar şi bărbaţi pun accent pe felul în care arăta, ţin diete sau recurg la soluţii estetice şi la diferite operaţii pentru a arăta bine. Din fericire, nutriţioniştii nu sunt de aceeaşi părere că şi clienţii în ceea ce priveşte cea mai bună metodă de slăbit şi niciun specialist nu vă recomandă o dietă drastică, prin care să se slăbească foarte multe kilograme într-o perioadă foarte scurtă, pentru că efectul de yo-yo, adică de revenire a kilogramelor şi chiar de înmulţire a lor este garantat.

În schimb, nutriţioniştii recomandă un stil de viaţă sănătos, un regim în care cei care doresc să slăbească să nu se abţină de la un burger din când în când, de la produse fast food, cu condiţia ca acestea să fie sănătoase şi să nu fie o alegere zilnică. Un burger bun, dacă înlocuieşte masa de prânz, este însoţit de multă apă şi de o sesiune de exerciţii fizice la sală, cu siguranţă se va dovedi cea mai bună alegere.

Cum poţi consuma în dieta burger fără să te îngraşi?

Răspunsul la această întrebare este destul de simplu. Desigur, niciun nutriţionist nu vă recomandă consumul zilnic de burgeri, pizza şi de produse fast food pentru a pierde kilogramele în plus, dar înlocuirea mesei de prânz cu un burger săţios din când în când, mai ales în zilele cu o activitate fizică intensă, nu se va cunoaşte la cântar.

Burgerul este un preparat rapid, fast food, dar nu şi nesănătos. Acest lucru depinde, însă, de ingrediente şi de compania care îl prepara. Un burger săţios din carne de vită, cartofi, parmezan, salată, mozzarella, cu roşii, castraveţi simpli sau muraţi, cu sosuri delicioase şi o chiflă proaspătă va avea puţin peste 800 de calorii, dacă nu este consumat alături de un suc. Ceea ce înseamnă că poate înlocui cea mai importantă masă a zilei, fără a consuma suc sau deşert.

O dată pe săptămână, acest preparat poate fi consumat fără ca rezultatele să fie foarte vizibile la cântar, comparativ cu o shaorma “cu de toate” care are peste 1000 de calorii şi este mult mai nocivă pentru sănătate.

Câte calorii sunt recomandate zilnic pentru  a vedea rezultate clare la cântar?

Pentru a slăbi, numărul de calorii consumate zilnic depinde de la o persoană la alta, în funcţie de sex, de activitatea pe care o prestează şi de alte criterii importante. În general, pentru  a slăbi, o persoană sedentară de sex feminin are nevoie de 1200-1500 de calorii zilnic, în timp ce o persoană de sex feminin activă, va avea nevoie de 2000 de calorii zilnic.

La bărbaţi, lucrurile stau puţin altfel, pentru că un bărbat care are o activitate fizică intensă poate consuma un mic dejun bogat, un burger la prânz şi o cină mai uşoară, iar eforturile se vor vedea la cântar în câteva săptămâni, dacă nu va depăşi 2200 de calorii zilnic.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.