De la ce varsta poti pune aparat dentar copiilor?

Copiii au nevoie de aparate dentare atunci cand au probleme dentare cum ar fi dintii incrucisati, spatii largi intre dinti sau ocluzii incorecte. Acestea pot duce la probleme de masticatie, probleme de vorbire si la aparitia unor probleme de sanatate mai tarziu in viata. 

De asemenea, unii copii au nevoie de aparate dentare pentru a indrepta dintii si a corecta probleme de pozitionare a dintilor inainte ca acestea sa devina probleme mai serioase.

Este important sa incepeti sa-i supravegheati dintii copilului inca de la o varsta frageda si sa-l duceti la un medic stomatolog pentru o evaluare regulata. Medicul stomatolog poate determina daca copilul are nevoie de un aparat dentar si poate recomanda cel mai potrivit tratament pentru nevoile sale.

Care este varsta de la care este indicat aparatul dentar?

Varsta la care poti pune un aparat dentar variaza in functie de nevoile individuale ale fiecarui pacient. De obicei, aparatele dentare sunt recomandate pentru copii si adolescenti incepand cu varsta de 7-8 ani, cand dintii de lapte au cazut si au inceput sa apara dintii definitivi. 

Insa, unii pacienti au nevoie de aparate dentare chiar si la varsta adulta. Este important sa consultati un medic stomatolog pentru a evalua daca aveti nevoie de un aparat dentar si care este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Cum aleg aparatul dentar in functie de varsta copilului?

Alegerea unui aparat dentar pentru copii poate fi un proces complicat, dar exista cateva lucruri la care trebuie sa se acorde atentie pentru a gasi cel mai potrivit aparat:

  • Consultatie cu medicul stomatolog: Este important sa va consultati cu un medic stomatolog pentru a evalua nevoile copilului si a afla care este cel mai potrivit tip de aparat dentar pentru el.
  • Comfort: Aparatul dentar trebuie sa fie confortabil pentru copil. Acest lucru poate fi evaluat prin incercarea aparatului inainte de a fi cumparat sau prin cumpararea unui aparat dentar cu o garantie de confort.
  • Usor de curatat: Este important ca aparatul dentar sa fie usor de curatat, astfel incat copilul sa-l poata mentine curat si sanatos.
  • Durabilitate: Aparatul dentar trebuie sa fie durabil, astfel incat sa reziste la uzura zilnica.
  • Estetica: In cazul in care copilul este constient de aspectul aparatului dentar, exista optiuni cu un aspect mai estetic, cum ar fi aparate dentare transparente sau colorate.
  • Cost: Pretul aparatului dentar poate varia in functie de tipul de aparat si de durata tratamentului. Este important sa discutati cu medicul stomatolog despre optiunile disponibile si despre costuri.

Aparatul dentar invizibil de la ce varsta este posibil?

Aparatul dentar invizibil sau un aparat dentar Spark este recomandat atunci cand se doreste un tratament discret si estetic. Acest tip de aparat dentar este realizat din materiale transparente sau de culoare asemanatoare cu dintii si este aproape invizibil atunci cand este purtat.

Aparatul dentar invizibil este recomandat pentru o gama larga de probleme dentare, cum ar fi dintii incrucisati sau spatii largi intre dinti, dar este mai eficient in cazul unor probleme mai usoare.

Este important sa discutati cu medicul stomatolog despre nevoile si optiunile individuale inainte de a alege un aparat dentar invizibil. In unele cazuri, un aparat dentar invizibil poate fi mai costisitor decat alte tipuri de aparate dentare, dar poate fi o optiune potrivita pentru cei care doresc sa-si indrepte dintii fara a fi necesar sa poarte un aparat vizibil.

Acestea sunt cateva dintre lucrurile la care trebuie sa se acorde atentie atunci cand se alege un aparat dentar pentru copii. Este important sa se discute cu medicul stomatolog despre toate optiunile disponibile si despre care este cel mai potrivit aparat pentru nevoile individuale ale copilului.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.