Categorie: Diverse

Bucătarii vor trebui să experimenteze tot mai multe tehnici de gătit și să jongleze cu ingrediente sănătoase dacă doresc să îndeplinească cerințele clienților care vor să mănânce cât mai echilibrat din punct de vedere caloric, fără gluten sau fără prea mulți carbohidrați. Iată câteva dintre tendințele care vor marca industria de food & beverage în […]

Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de Președinte pe Dan Robinson, Managing Director HEINEKEN România. Începând cu 1 ianuarie 2020, Dan Robinson a preluat această poziție de la Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat Asociația în aceeași calitate pe parcursul anilor 2018 și 2019.  […]

Fosta capitală culturală europeană din 2007, Sibiu, se pregăteşte să devină primul oraş din România care va fi Capitala Europeană a Drumeţiei în 2021, an în care sunt aşteptaţi aici mii de turişti cu ocazia celui mai mare eveniment de drumeţie, cultură şi natură de pe continent, Eurorando, a anunţat joi, preşedintele Asociaţiei Carpatine Ardelene […]

Comenzile online de preparate tradiționale românești au crescut cu 120% în ultimul an. Din totalul comenzilor zilnice înregistrate pe foodpanda, circa 40% conțin preparate din bucătăria românească. În topul mâncărurilor tradiționale românești comandate de clienții platformei se află: ciorba de văcuță, urmată de cartofi țărănești, papanași, clătite cu dulceață și mici. „Bucătăria românească ocupă o […]

Există o piaţă în expansiune în ţara noastră, a restaurantelor şi cafenelelor (F&B), care înregistrează o creştere anuală de 10% şi ar putea ajunge la 5 miliarde de euro, până în 2022-2023. Datele sunt oferite de raportul Cushman & Wakefield Echinox, intitulat “Food and Beverage: Romania Market Report”. Conform datelor centralizate, cele şase categorii analizate […]

Vânzările de preparate vegane au crescut de șase ori în ultimul an și de 40 de ori față de anul 2017, potrivit Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România. Pentru anul viitor, compania estimează o creștere cu circa 50% a vânzărilor din segmentul preparatelor vegane. ”Pe primul loc în topul preparatelor vegane […]

ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României organizează, între 30 octombrie și 3 noiembrie, cele mai importante manifestări din domeniile: agricol, alimentaţie, ambalaje, băuturi alcoolice și non-alcoolice: INDAGRA; INDAGRA FOOD & CARNEXPO; PACK SHOW; EXPO DRINK. Pe parcursul celor cinci zile de expoziții și activități conexe, peste 950 de companii, din 25 […]

De la restaurante de tip pop-up la chioşcuri, food trucks sau locaţii high-class, peisajul horeca american este într-o continuă evoluţie. Liniile devin tot mai neclare pe acest segment, ţinând cont de intersecţia dintre horeca şi retail, la care se adaugă social media, trendurile care pun în centru sănătatea, dar şi răsfăţul culinar. Ce este clar […]

Tendinţa unitară a consumatorilor din România sau de oriunde este către o hrană sănătoasă, iar din această categorie face parte şi peştele, alături de fructele de mare. Astfel, clienţii horeca sunt interesaţi din ce în ce mai mult de rarităţi, precum ton roșu, dorada regală sălbatică, lup de mare, calcan, peşte spadă, fără a lăsa […]

Crapul este campionul peștilor pescuiți în România, în ceea ce privește vânzările pe plan local, cu circa 10.000 tone, din totalul pieței care se ridică la 100.000 tone tranzacționate anual. Aproximativ 15% din peștele pe care îl găsim la vânzare provine din pescuit autohton, potrivit datelor Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci din […]

Romania a obtinut o crestere, in medie, cu 15% a fondurilor in noul ciclu financiar 2021 – 2027, atat pe programul de finantare rurala (Programul National de Dezvoltare Rurala, n.r.), cat si pe Programul Operational Regional (POR), comparativ cu exercitiul financiar anterior, a declarat, marti, Ciprian Visan, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri ‘Pro Invest’, in […]

Cat de pregatiti suntem pentru a primi strainii in restaurantele noastre si cum s-au schimbat obiceiurile in industria ospitalitatii? Am discutat cu Florin Maxim, Managing Director al Smite Group, despre perspectivele industriei. “Industria ospitalitatii e un sector in crestere. Odata cu turismul se dezvolta toate. Anul acesta avem un boom al turismului urban. Noi mergem […]

© Copyright @ 2021 bonapetit.ro - Toate drepturile rezervate SitemapPolitica de ConfidentialitatePolitica de Utillizare Cookies