green beans

Reteta de fasole verde cu carne de porc

Introducere

Fasolea verde cu carne de porc este un preparat traditional in multe culturi, apreciat pentru gustul sau savuros si pentru beneficiile nutritive pe care le ofera. Acest fel de mancare poate fi gatit in diverse moduri, insa versiunea pe care o vom prezenta aici include o combinatie de ingrediente simple si accesibile, care impreuna creeaza un deliciu culinar perfect pentru orice masa in familie.

Ingrediente necesare

Inainte de a incepe prepararea, este important sa ne asiguram ca avem toate ingredientele necesare. Vei avea nevoie de urmatoarele:

  • 500g de fasole verde proaspata sau congelata
  • 400g de carne de porc, taiata cuburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 200 ml de bulion de legume
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional, pentru mai multa savoare: 1 lingurita de boia de ardei dulce, 1/2 lingurita de cimbru uscat

Pregatirea ingredientelor

Incepem prin a curata si a pregati ingredientele. Daca folosesti fasole verde proaspata, va trebui sa o cureti de capete si sa o speli bine sub jet de apa rece. In cazul in care optezi pentru varianta congelata, este suficient sa o lasi la dezghetat. Carnea de porc trebuie taiata in cuburi de marime potrivita, iar ceapa si usturoiul trebuie tocate fin.

Procesul de gatire

Procesul de gatire incepe prin incalzirea uleiului de masline intr-o tigaie mare sau intr-un ceaun. Adauga carnea de porc si prajeste-o pana cand se rumeneste uniform. Este important sa amesteci frecvent pentru a evita arderea carnii. Dupa ce carnea a prins culoare, scoate-o pe un platou si pune-o deoparte.

In aceeasi tigaie, adauga ceapa tocata si soteaza-o pana cand devine translucida. Adauga apoi usturoiul pisat si continua sa sotezi pentru inca un minut, pana cand aroma usturoiului devine pregnanta. Dupa aceea, reintroduce carnea in tigaie impreuna cu fasolea verde.

Amesteca bine ingredientele, apoi adauga bulionul de legume si condimentele (sare, piper, boia de ardei, cimbru). Lasa totul sa fiarba la foc mediu, cu capac, pentru aproximativ 20-30 de minute, pana cand fasolea este bine patrunsa si carnea este frageda. Pe parcurs, verifica din cand in cand si amesteca pentru a te asigura ca nu se prinde de fundul vasului.

Servirea

Odata ce fasolea verde cu carne de porc este gata, poate fi servita calda. Este ideala alaturi de o garnitura de cartofi piure sau de orez simplu, care complementeaza perfect gustul bogat al mancarii. De asemenea, poti adauga, dupa preferinte, un pic de patrunjel proaspat tocat deasupra pentru un plus de culoare si prospețime.

Acest fel de mancare nu doar ca este delicios, dar este si satisfacator, oferind o combinatie echilibrata de proteine si legume. Este perfect pentru o cina in familie si este sigur ca va fi pe placul tuturor, de la cei mici la cei mari.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.