Friteuzele profesionale și utilizarea acestora în bucătăriile Horeca

În întreaga lume, milioane de oameni consumă zilnic diferite preparate culinare care implică mâncarea prăjită. Prin urmare nu este surprinzător faptul că astfel de preparate culinare care au ca și mod de gătire prăjirea în diferite tipuri de uleiuri sunt regăsite în majoritatea restaurantelor și a unităților de alimentație publică de tip fast-food sau bistro.

Pentru a răspunde cererii de alimente prăjite, bucătăriile restaurantelor trebuie să fie dotate cu echipamente profesionale care să asigure prăjirea alimentelor într-un timp cât mai scurt și care să ofere alimentelor un gust cât mai plăcut. În acest sens o friteuză profesională este indispensabilă din bucătăria unui restaurant care are în meniul propus clienților săi diferite tipuri de mâncare prăjită.

Caracteristicile friteuzelor destinate bucătăriilor profesionale

Friteuzele destinate sectorului HoReCa sunt cea mai bună variantă atunci când se dorește prăjirea diferitelor alimente. Aceste echipamente profesionale pentru bucătărie reprezintă modalitatea sigură de a prepara prin prăjire alimentele într-un mod corect și într-un mod care să ofere gustul dorit, dar și aspectul dorit de către bucătari.

Funcționarea friteuzelor se bazează pe încingerea uleiului și ulterior pe prăjirea semipreparatelor și a produselor brute în cadrul acestui ulei. Odată ce alimentele sunt gătite, acestea sunt ridicate manual sau automat din coșul care a stat scufundat în ulei pentru perioada optimă. Produsele gătite prin prăjirea în baie de ulei sunt scoase și sunt gata pentru a fi consumate imediat.

Datorită faptului că uleiul nu fierbe în timpul funcționării friteuzelor, dar și datorită faptului că grăsimea este filtrată eficient de aceste echipamente, preparatele culinare gătite cu ajutorul friteuzelor profesionale sunt mai gustoase și în același timp sănătoase. Filtrarea eficientă a grăsimii permite implicit folosirea de mai multe ori a uleiului, fără ca acest lucru să altereze gustul preparatelor gătite în acest mod.

Avantajele friteuzelor profesionale

Printre principalele avantaje pe care le oferă friteuzele profesionale putem aminti prăjirea rapidă a alimentelor în baie de ulei și prăjirea uniformă a oricăror preparate alimentare. În același timp vorbim despre avantajul de a oferi cele mai ridicate standarde de calitate pentru preparatele gătite prin scufundarea alimentelor în baie de ulei. Comparativ cu prăjirea tradițională, prăjirea în baie de ulei cu ajutorul friteuzelor profesionale oferă un gust superior și un aspect mai plăcut pentru preparate.

Un alt avantaj important de amintit pentru friteuzele profesionale este curățarea și întreținerea ușoară a acestor echipamente. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea friteuzelor sunt realizate dintr-o structură pe bază de oțel inoxidabil. Acest material oferă o curățare facilă a echipamentului după utilizare. Mai mult decât atât, vorbim și despre un material care nu alterează în nici cea mai mică măsură gustul alimentelor preparate prin prăjire folosind friteuza profesională.

Alegerea unui astfel de echipament pentru bucătăriile din sectorul HoReCa înseamnă un grad mai mare al satisfacției pentru consumatori. În același timp vorbim și despre eficientizarea fluxului de lucru din bucătărie pentru pregătirea preparatelor culinare prin prăjire. Aceste aspecte înseamnă implicit o creștere vizibilă a profitului oricărei afaceri care oferă astfel de servicii de alimentație publică.

Friteuzele profesionale oferă și avantajul unor echipamente cu o durabilitate și rezistență îndelungată la utilizări frecvente. Cu alte cuvinte vorbim despre echipamente profesionale pentru bucătării care reprezintă o investiție pe termen lung.

Alegerea friteuzei pentru bucătăriile profesionale

Ca urmare a faptului că oferta de friteuze profesionale la distribuitorii de astfel de echipamente pentru bucătărie este una foarte numeroasă, alegerea celei mai bune friteuze poate deveni o adevărată provocare. Volumul cuvei pentru prăjirea alimentelor este un detaliu de luat în calcul atunci când intenționezi să achiziționezi un astfel de echipament.

În cadrul tipurilor de friteuze profesionale regăsim varianta de alimentare pe gaz și varianta de alimentare cu energie electrică. Există modele având o cuvă sau două cuve, iar suportul friteuzei poate fi închis sau de banc. În funcție de designul bucătăriei pentru care urmează a se achiziționa o astfel de friteuză profesională, multitudinea de tipuri și modele de astfel de echipamente permit integrarea perfectă o oricărei friteuze, indiferent de capacitatea bucătăriei.

Pornind de la aceste aspecte vei putea găsi varianta potrivită pentru friteuza de care ai nevoie pentru dotarea bucătăriei unității de alimentație publică pe care o administrezi. Apelează la furnizorii și distribuitorii de astfel de echipamente HoReCa pentru a beneficia de echipamente de calitate superioară și de garanție pentru echipamentele achiziționate.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.