5 Retete de Frittata cu Legume
Frittata, acest fel de mancare versatil si delicios, este raspunsul perfect pentru micul dejun, pranz sau chiar cina. Originara din Italia, frittata este similara cu o omleta, dar este adesea mai bogata in ingrediente si se coace in cuptor, ceea ce ii confera o textura pufoasa si o aroma intensa. In acest articol, va voi prezenta cinci retete de frittata cu legume, fiecare avand un gust unic si ingrediente usor de gasit.
Frittata cu spanac si ciuperci
Primul fel este o frittata cu spanac si ciuperci, o combinatie clasica si foarte iubita. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua mari, 200 g de spanac proaspat, 150 g de ciuperci feliate, 1 ceapa medie, 2 catei de usturoi, 100 g de branza feta, sare si piper dupa gust.
Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tigaie care poate fi introdusa in cuptor, caliti ceapa si usturoiul tocate fin in putin ulei de masline, pana cand ceapa devine translucida. Adaugati ciupercile si lasati-le sa se prajeasca pana devin aurii. Incorporati spanacul si gatiti-l pana se inmoaie. Intr-un bol mare, bateti ouale cu sare si piper, apoi turnati amestecul peste legume in tigaie. Presarati branza feta deasupra si transferati tigaia in cuptor pentru aproximativ 15 minute, sau pana cand frittata este ferma la atingere si aurie la suprafata.
Frittata cu ardei si ceapa
Urmatoarea reteta este ideală pentru iubitorii de ardei. Aveti nevoie de: 6 oua, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa mare, 100 g de cascaval ras, sare, piper si putin ulei de masline.
Incepem prin a taia ardeii si ceapa julienne (fâșii subtiri). Incingeti uleiul intr-o tigaie care poate fi folosita si in cuptor si caliti ardeii cu ceapa pana cand acestea devin moi. Bateti ouale cu sare si piper, turnati-le peste legume in tigaie si amestecati usor. Presarati cascavalul ras deasupra si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 minute. Serviti frittata calda, decorata cu ierburi proaspete dupa preferinta.
Frittata cu broccoli si cheddar
Broccoli si cheddar sunt doua ingrediente care se complementeaza de minune intr-o frittata. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 6 oua, 200 g de broccoli, 100 g de branza cheddar, 1 ceapa mica, sare, piper si ulei de masline.
Pregatiti broccoliul prin fierbere sau aburire pana devine usor crocant. Intr-o tigaie care poate fi folosita in cuptor, caliti ceapa tocata fin in ulei pana devine translucida. Adaugati broccoliul si amestecati. Bateti ouale cu sare si piper, turnati-le peste legume si adaugati cheddarul ras. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute. Aceasta frittata este delicioasa atat calda, cat si rece.
Frittata cu cartofi si rosii cherry
Aceasta reteta aduce un plus de textura gratie cartofilor. Ingrediente: 6 oua, 2 cartofi medii, 100 g de rosii cherry, 1 ceapa, sare, piper, ulei de masline si cateva frunze de busuioc pentru decor.
Curatati si taiati cartofii in cubulete mici, apoi prajiti-i in ulei pana devin aurii. Adaugati ceapa tocata si caliti-o pana devine translucida. Incorporati rosiile cherry taiate pe jumatate si gatiti pentru inca cateva minute. Bateti ouale cu sare si piper si turnati-le in tigaie peste amestecul de legume. Coaceti la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute. Decorati cu frunze de busuioc inainte de servire.
Frittata cu dovlecei si parmezan
Ultima reteta este o frittata cu dovlecei si parmezan, perfecta pentru o cina usoara. Ingrediente necesare: 6 oua, 2 dovlecei medii, 100 g de parmezan ras, 1 ceapa mica, sare, piber, ulei de masline.
Razuiti dovleceii sau taiati-i in fâșii subtiri. Caliti ceapa tocata in ulei, adaugati dovleceii si gatiti pana cand incep sa se inmoaie. Bateti ouale cu sare si piper si turnati peste legume in tigaie. Adaugati parmezanul ras si amestecati usor. Coaceti in cuptor la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, pana cand frittata este gata. Serviti calda sau la temperatura camerei.
Fiecare dintre aceste retete de frittata cu legume este nu doar delicioasa, dar si un mod excelent de a include mai multe legume in dieta dumneavoastra. Sunt usor de preparat, satisfacatoare si perfecte pentru orice moment al zilei. Experimentati cu diferite legume si branzeturi pentru a descoperi noi combinatii care sa va incante papilele gustative.