fursecuri fine cu nuci

8 retete de fursecuri cu nuci

8 Retete de Fursecuri cu Nuci

Cele mai aromate si delicioase fursecuri nu pot fi gandite fara a include nucile ca ingredient principal. Nucile, cu gustul lor bogat si textura crocanta, sunt perfecte pentru a adauga o nota de savoare oricarei retete de fursecuri. In acest articol, va vom prezenta nu mai putin de 8 retete de fursecuri cu nuci, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie.

1. Fursecuri cu nuci si ciocolata

Un clasic in repertoriul de dulciuri, fursecurile cu nuci si ciocolata sunt irezistibile. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g de unt moale, 150 g de zahar, 1 ou, 250 g de faina, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 100 g de nuci macinate si 150 g de ciocolata taiata bucatele. Bateti untul cu zaharul pana devine spumos, adaugati oul, apoi incorporati faina si bicarbonatul. La final, amestecati nucile si ciocolata. Formatii bilute pe care le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180 grade Celsius timp de 15 minute.

2. Fursecuri cu nuci si miere

Daca sunteti fan al gusturilor dulci-acrisoare, aceste fursecuri sunt pentru voi. Ingrediente necesare: 200 g de unt, 100 g de zahar brun, 3 linguri de miere, 300 g de faina, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, un praf de sare si 150 g de nuci tocate. Procedati similar cu reteta anterioara, inlocuind ciocolata cu mierea. Fursecurile obtinute sunt moale la interior si crocante la exterior.

3. Fursecuri de ovaz cu nuci si stafide

Pentru cei care doresc o varianta mai sanatoasa, fursecurile de ovaz cu nuci si stafide sunt perfecte. Ingrediente: 100 g de unt, 100 g de zahar brun, 1 ou, 200 g de fulgi de ovaz, 100 g de faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 100 g de nuci tocate si 100 g de stafide. Incepeti prin a mixa untul cu zaharul, adaugati oul, apoi incorporati restul ingredientelor uscate. La final, adaugati nucile si stafidele. Coaceti la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

4. Fursecuri cu nuci si scortisoara

O reteta cu arome de toamna, fursecurile cu nuci si scortisoara sunt perfecte pentru serile racoroase. Pentru acestea aveti nevoie de: 150 g de unt, 150 g de zahar pudra, 1 ou, 300 g de faina, 1 lingurita de scortisoara, 1/2 lingurita de praf de copt si 150 g de nuci tocate. Prepararea este simpla, urmarind pasii de baza ai mixarii untului cu zaharul, adaugarea oului si a ingredientelor uscate, si la final incorporarea nucilor. Coaceti la 175 de grade Celsius timp de 15 minute.

5. Fursecuri cu nuci, caramel si sare de mare

Pentru un plus de sofisticare, combinatia de caramel si sare de mare este divina. Ingrediente: 200 g de unt, 150 g de zahar, 1 ou, 280 g de faina, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 200 g de nuci tocate, caramel topit si sare de mare. Procesul este similar cu cel al celorlalte fursecuri, adaugand la final caramelul si presarand putina sare de mare inainte de a le coace. Rezultatul este un mix perfect intre dulce, sarat si crocant.

In incheiere, speram ca aceste retete de fursecuri cu nuci sa va inspire in bucatarie si sa aduca bucurie gustativa atat pentru voi, cat si pentru cei dragi. Fie ca le serviti ca desert dupa o masa copioasa, ca gustare in timpul zilei sau pur si simplu pentru a va indulci, aceste fursecuri cu siguranta nu vor dezamagi. Pofta buna!


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.