Hrănirea cu lapte praf a bebelușului

Formulele de lapte praf pentru sugari din comerț sunt de obicei derivate din laptele de vacă și sunt concepute pentru a semăna cu substanțele nutritive găsite în laptele uman, acestea având scopul de a ajuta bebelușul să crească sănătos și să se dezvolte corespunzător. Este important să se țină seama de anumite aspecte pentru ca hrănirea cu lapte praf a bebelușului să se facă cu succes și să nu existe probleme în dezvoltarea acestuia din cauza alimentației.  Cei mai mulți părinți folosesc acum lapte praf de la Humana, din mai multe motive.

De ce o mamă poate alege lapte praf de la Humana

Formulele de lapte praf pot fi îmbunătățite cu diverse vitamine care îi asigură bebelușului necesarul zilnic pe care nu îl poate lua altfel prin alte căi posibile. Există anumite firme de lapte praf care comercializează lapte praf de cea mai bună calitate, specialiștii având în vedere identificarea soluției optime pentru a le oferi nou-născuților cea mai bună variantă de alimentare în vederea unei creșteri armonioase și a unei dezvoltări potrivite din toate punctele de vedere. În acest sens, formulele de lapte Humana nu numai că sunt realizate astfel încât să semene cel mai bine cu compoziția laptelui matern, dar sunt îmbunătățite astfel încât să nu existe riscul ca alimentația, respectiv dezvoltarea bebelușului să aibă de suferit.

Din ce este alcătuită o astfel de formulă?

Formulele pentru sugari din comerț sunt derivate din laptele de vacă, sunt concepute pentru a semăna îndeaproape cu cantitatea de nutrienți din laptele uman și conțin, astfel, un echilibru de:

–   proteine;

–   grăsimi;

–   carbohidrați;

–   vitamine;

–   minerale;

–   alți nutrienți

pentru a ajuta copilul să fie sănătos, să crească și să se dezvolte în mod corespunzător. Toți sugarii hrăniți cu formule ar trebui să primească o formulă care este întărită cu fier. Bebelușii care nu beau cel puțin 1 litru de formulă pentru sugari pe zi au nevoie de un supliment suplimentar de vitamina D (400 UI).

Rareori, se poate dezvolta o alergie la proteina din laptele de vacă sau intoleranță la lactoză, însă pentru a afla care este laptele cel mai potrivit pentru fiecare bebeluș în parte, este important să se discute cu medicul pediatru. Formulele speciale, cum ar fi formulele pe bază de soia, fără lactoză  ar trebui utilizate sub supraveghere medicală.

Tipuri de formulă

Formula sub formă de pulbere este cea mai puțin costisitoare și se păstrează până la o lună după deschidere. Cantitatea de lapte praf trebuie măsurată cu precizie cu ajutorul cupei furnizate pentru a preveni erorile de pregătire. Formulele sub formă de pulbere nu sunt un produs steril și există astfel riscul apariției bacteriilor dacă instrucțiunile de preparare nu sunt respectate cu atenție.

Concentratul lichid este mai scump decât pulberea și trebuie utilizat în 48 de ore de la deschiderea cutiei. Este mai ușor de măsurat și amestecat, dar există încă riscul unei erori de măsurare dacă instrucțiunile de pregătire nu sunt respectate cu atenție.

Formula gata de alimentare este cea mai scumpă, dar și cea mai convenabilă, mai ales atunci când este vorba despre o călătorie. Aceasta nu necesită amestecare cu apă sterilă și trebuie utilizată în decurs de 48 de ore de la deschidere.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.