Laptele praf potrivit pentru sugari cu alergii

Dacă bebelușul tău prezintă reacții alergice, este indicat să discuți cu medicul pediatru. El îți va putea spune care este laptele praf potrivit în cazul copilului tău. Alăptarea este cea mai bună pentru bebelușul tău, deoarece laptele matern îi furnizează toți nutrienții importanți exact în cantitatea potrivită. 

În plus, alăptarea oferă o bună protecție împotriva alergiilor. Alăptarea protejează bebelușul de alergii chiar de la început, deoarece componentele imunologice conținute în laptele matern oferă protecție imună naturală. Alăptarea parțială este, de asemenea, valoroasă în ceea ce privește efectul său asupra sistemului imunitar. Dacă nu poți alăpta complet bebelușul predispus la alergie, medicul pediatru recomandă de obicei o așa-numită formulă pentru sugari HA.

Formula pentru sugari HA

Dacă nu îți poți alăpta complet bebelușul predispus la alergie, medicul pediatru recomandă formula HA. Spre deosebire de o formulă inițială normală, reduce riscul apariției unei alergii, mai ales în primele patru până la șase luni de viață. Formulele hipoalergenice pentru sugari (HA) se caracterizează prin proteine ​​cu alergen scăzut. Această proteină este împărțită în blocuri mici (hidrolizate) printr-un proces special și astfel își pierde în mare măsură efectul declanșator de alergie.

Alimente terapeutice speciale

Pentru bebelușii care nu sunt alăptați sau parțial alăptați și au o alergie dovedită  la proteinele din laptele de vacă,  există lapte praf special bazat pe molecule de proteine din laptele de vacă puternic defalcate (de exemplu, lapte praf Humana sau Hipp) sau pe bază de amestecuri de aminoacizi liberi, nealergenici. Alegerea produsului trebuie făcută individual și ar trebui în orice caz să depindă de decizia medicului, în mod ideal alergolog sau gastroenterolog.

Lapte praf Hipp

Producătorul HiPP produce de 50 de ani lapte praf pentru bebeluși. Potrivit propriilor declarații, experții HiPP au acordat o mare importanță utilizării exclusive a celor mai bune ingrediente organice timp de 30 de ani. Laptele inițial este potrivit ca singur aliment pentru bebeluși încă de la naștere, dar și pentru hrana suplimentară dacă nu există suficient lapte matern disponibil. Pe lângă ingrediente organice valoroase, alimentele pentru copii conțin acizi grași omega-3 și omega-6, pe care copilul nu îi poate produce singur la început și care sunt importanți pentru o dezvoltare sănătoasă, adecvată vârstei.

Potrivit producătorului, laptele praf preparat este foarte gustos și cremos, ceea ce se realizează prin adăugarea de amidon organic ușor. Se spune, de asemenea, că laptele este mai plin și mai hrănitor. Instrucțiunile de pregătire sunt afișate pe ambalaj. Potrivit producătorului, laptele nu trebuie înlocuit cu lapte de continuare și este potrivit până la sfârșitul perioadei de alăptare.

Combiotic Pre-Food de la HiPP este foarte bine adaptat nevoilor nutriționale ale sugarilor. Prin urmare, este foarte asemănător cu laptele matern și este adecvat ca înlocuitor pentru hrănirea unică sau pentru hrana suplimentară, dacă nu există suficient lapte matern disponibil. Nu se adaugă amidon în laptele praf. Conține lactoză ca singurul carbohidrat și poate fi hrănit bebelușul în cantitatea pe care dorește să o bea.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.