Lăzi congelatoare UDD pentru afacerea ta

Depozitarea corectă a produselor alimentare este esențială pentru a asigura funcționarea corectă a fiecărei unități de alimentație. Această etapă este extrem de importantă, indiferent de mărimea firmei. Este prezentă atât în ​​cazul cantinelor școlare mici, cât și al restaurantelor mari. Adesea, materiile prime și produsele finite alimentare trebuie înghețate pentru a putea fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp.

Echipamentele profesionale de congelare reprezintă un domeniu imens pentru producători care se focusează pe inovarea continuă a designului acestora și dezvoltarea de noi sisteme.

Tu ai nevoie de lăzi frigorifice în unitatea ta?

Modelele de lăzi congelatoare UDD sunt concepute pentru afișarea, congelarea și depozitarea pe termen lung a alimentelor și semifabricatelor la unitățile de catering și comerț.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui tip de echipament este eficiența energetică. Rezultă din utilizarea unei carcase de aluminiu și a unei spume izolatoare, care opresc foarte bine fluxul de căldura și reduc astfel consumul de energie și taxele aferente. Aceste dispozitive au și roți încorporate, datorită cărora mutarea lor atunci când este necesar nu este o problemă. Unele modele au și afișaje electronice care indică temperatura curentă din interiorul cutiei.

Există astfel de echipamente de răcire profesionale care sunt dotate cu una sau două uși glisante, un termostat mecanic, un condensator încorporat fără întreținere și scurgere pentru dezghețarea apei, dar și tipuri de lăzi congelatoare care au capacități compacte.

Lăzile profesionale congelatoare pot să includă și încuietori, roți cu sistem de oprire și o racletă pentru curățare.

De obicei, o ladă congelatoare clasică prezintă o răcire statică și un sistem de dezghețare manuală.

În ciuda funcțiilor aparent limitate pe care le are, un astfel de congelator tip ladă este capabil să dezvăluie noi posibilități ale unui restaurant, bar sau cafenea, dacă este utilizat corect împreună cu diverse echipamente termice (cuptoare combinate și cuptoare cu microunde). Astfel, producția proprie de semifabricate congelate și mâncăruri poate fi realizată folosind congelatoare.

Spre deosebire de aparatele electrocasnice pentru depozitarea alimentelor, dispozitivele profesionale au mai multă putere, volum și sunt împărțite în categorii după funcționalitate și destinația specifică pe care o vor avea.

Un congelator tip ladă pentru depozitare pe termen lung, indiferent de volumul său, este conceput pentru așezarea produselor pe compartimente, de regulă, are o ușă mată și un sistem capabil să mențină temperaturi de până la – 18 și – 25 de grade Celsius.

Criterii de selectare a lăzilor congelatoare

În ceea ce privește funcționalitatea, siguranța, fiabilitatea și confortul, poți alege și cumpăra un congelator cu un număr mare de opțiuni și sisteme încorporate:

  • un sistem dinamic de răcire și menținere a temperaturii care previne apariția înghețului pe pereții congelatorului; funcționarea acestuia este asigurată de mici ventilatoare din spațiul de lucru;
  • un circuit de încălzire cu deschidere a ușii previne căderea înghețului de-a lungul liniei de contact dintre garnitura ușii și dulapul congelatorului;
  • un sistem de încălzire cu elemente de încălzire pentru dezghețare;
  • o supapă de uscare pentru a preveni dopurile de gheață în sistemul de circulație a agentului frigorific;
  • o supapă de compensare care permite egalizarea presiunii în interiorul și în exteriorul congelatorului, reducând sarcina pe pereți. 

Lăzile congelatoare poziționate în spațiile de vânzare cu amănuntul au de obicei uși transparente și nu au fost introduse pe piață până când nu a fost dezvoltat un material care să nu se spargă de la o lovitură ușoară atunci când este supus unei răciri bruște, puternice. 

În mod destul de neașteptat, aceste modele au stârnit interesul chiar și proprietarilor și managerilor producției de restaurante mari s-a dovedit că le era mult mai convenabil să controleze cantitatea și starea alimentelor congelate.

Intră pe tcromania.com pentru a-ți alege de acolo modelele de tipuri de lăzi congelatoare!


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.