pork stew

Reteta delicioasa de mancare de praz cu arne de porc

Introducere la Mancarea de Praz cu Carne de Porc

Cand vine vorba de preparate traditionale romanesti, mancarea de praz cu carne de porc ocupa un loc special in inimile gurmanzilor. Acest fel de mancare isi are radacinile in bucataria rustica, unde combinatia de praz si carne de porc era folosita pentru a crea un preparat satios, perfect pentru zilele reci de iarna. Intr-un mod surprinzator, aceasta mancare simpla reuseste sa fie nu doar reconfortanta, ci si extrem de savuroasa, datorita modului in care ingredientele se complementeaza reciproc.

Ingrediente Necesare

Pentru a pregati mancarea de praz cu carne de porc pentru patru persoane, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 500g carne de porc, de preferinta pulpa sau ceafa, taiata in bucati
– 4-5 fire de praz, curatate si taiate rondele
– 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele
– 1 radacina de patrunjel, curatata si taiata in cuburi mici
– 3 catei de usturoi, pisati
– 200ml de vin alb sec
– 500ml de supa de legume sau de carne
– 2 linguri de pasta de tomate
– 1 lingurita de boia de ardei dulce
– Sare si piper dupa gust
– Ulei pentru prajit

Prepararea Carnii

Pasul initial in prepararea acestei retete este pregatirea carnii de porc. Incalzeste putin ulei intr-o cratita mare si adauga bucatile de carne. Prajeste-le pe toate partile pana cand capata o culoare aurie. Este important sa nu aglomerezi carnea in cratita; prajeste-o in serii daca este necesar. Odata ce carnea este bine prajita, scoate-o pe un platou si pune-o deoparte.

Continua prin adaugarea usturoiului pisat in aceeasi cratita. Calirea usturoiului pentru cateva minute nu doar ca va elibera aroma sa caracteristica, dar va ajuta si la deglasarea fundului cratitei, recuperand astfel toate sucurile lasate de carne. Adauga vinul alb si lasa-l sa fiarba pentru un minut sau doua, timp in care amesteca bine pentru a incorpora orice reziduu ramas de la prajirea carnii.

Cooking the Leeks and Vegetables

Dupa ce ai deglasat cratita cu vin, adauga rondelele de praz si morcovii. Calirea acestor legume pana cand incep sa se inmoaie va adauga o textura placuta si multe arome sosului. Cand prazul devine translucid si morcovii incep sa se inmoaie, este momentul sa adaugi carnea de porc prajita inapoi in cratita.

Acum adauga supa de legume (sau de carne) peste carne si legume. Acest lichid va ajuta la coacerea lenta a carnii si legumelor, transformandu-le in cele din urma intr-un fel de mancare fraged si aromat. Adauga pasta de tomate si boiaua de ardei, amesteca bine, si lasa totul sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de aproximativ o ora, pana cand carnea este frageda si sosul s-a redus la consistenta dorita.

Finalizarea si Servirea

Dupa ce mancarea a fiert si carnea este frageda, este momentul sa ajustezi condimentele. Adauga sare si piper dupa gust si, daca este necesar, mai lasa mancarea sa fiarba descoperit pentru a reduce sosul la consistenta dorita. Odata ce totul este gata, mancarea de praz cu carne de porc poate fi servita. Acest fel de mancare se potriveste de minune cu o garnitura de cartofi piure sau cu mamaliga calda, si este ideal sa fie acompaniata de un pahar de vin rosu robust.

Traditia culinara romaneasca este plina de astfel de retete care imbina simplu cu deliciosul. Mancarea de praz cu carne de porc este un exemplu excelent de cum ingredientele locale, tratate cu respect si gatite cu pasiune, pot rezulta in feluri de mancare care sa satisfaca cele mai diverse palate. Asadar, data viitoare cand te gandesti sa pregatesti ceva special dar traditional, considera aceasta reteta ca fiind o alegere sigura si savuroasa.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.