tomatoes

Mancare de rosii cu carne de pork

Mancare de rosii cu carne de porc

Introducere in reteta

Mancarea de rosii cu carne de porc este un fel de mancare robust si gustos, perfect pentru o masa in familie. Acest preparat combina aromele bogate ale carnii de porc cu dulceata si aciditatea rosiilor, creand un echilibru perfect intre ingredientele folosite. Este o reteta simpla, dar care poate fi modificata si adaptata in functie de preferintele personale, devenind astfel un fel de mancare apreciat de toate gusturile.

Ingrediente necesare

Pentru a pregati aceasta delicioasa mancare, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 500g carne de porc, taiata in bucati potrivite
– 800g rosii proaspete sau conservate, tocate
– 2 cepe medii, tocate fin
– 3 catei de usturoi, zdrobiti
– 2 linguri de ulei de masline
– 1 lingurita de boia dulce
– Sare si piper dupa gust
– 1 lingurita de zahar (optional)
– O mana de frunze de patrunjel proaspat, tocate
– 500 ml supa de legume sau apa

Prepararea carnii de porc

Incepem prin a incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugam ceapa si usturoiul si calim pentru aproximativ 2-3 minute, pana cand ceapa devine translucida. Adaugam apoi bucatile de carne de porc si le prajim pana se rumenesc uniform, aproximativ 5-7 minute. Este important sa nu aglomeram tigaia, pentru ca bucatile de carne sa se prajeasca bine si sa capete o crusta aurie.

Adaugarea rosiilor si condimentelor

Dupa ce carnea a capatat o culoare frumoasa, adaugam rosiile tocate, boiaua dulce si zaharul (daca folosim). Zaharul ajuta la echilibrarea aciditatii rosiilor, dar este optional. Amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 10 minute, astfel incat rosiile sa inceapa sa se descompuna si sa formeze un sos gros. Adaugam apoi supa de legume sau apa, sararea si piperul dupa gust. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 30 de minute.

Finalizarea si servirea

Pe masura ce mancarea se apropie de final, gustam si ajustam de sare si piper, daca este necesar. Adaugam patrunjelul tocat si amestecam bine. Mancarea de rosii cu carne de porc este gata cand carnea este frageda si sosul s-a redus la consistenta dorita. Servim aceasta delicioasa mancare calda, alaturi de o portie de mamaliga sau paine proaspata pentru a absorbi sosul bogat. Este un fel de mancare reconfortant, perfect pentru zilele racoroase sau pentru o cina in familie.

Aceasta mancare de rosii cu carne de porc nu numai ca este savuroasa, dar este si relativ simplu de pregatit, facand-o perfecta pentru orice bucatar amator care doreste sa impresioneze cu un fel de mancare plin de aroma si culoare. Fie ca o pregatiti pentru o ocazie speciala sau pur si simplu ca o cina obisnuita, acest fel de mancare va fi cu siguranta apreciat de toti cei care il gust.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.