Introducere la reteta de stevie cu carne de pork
Reteta de stevie cu carne de pork este o combinatie delicioasa si nutritiva, perfecta pentru o masa in familie. Acest fel de mancare imbina gustul usor amarui al steviei cu dulceata si textura carnii de pork, creand un echilibru de arome care va satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. In acest articol, vom explora cum sa pregatim acest fel de mancare pas cu pas, oferindu-va toate informatiile necesare pentru a va bucura de o masa sanatoasa si savuroasa.
Ingrediente necesare
Pentru a prepara stevia cu carne de pork, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 g de carne de pork, taiata cuburi
- 500 g de stevie proaspata
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, pisati
- 100 ml de bulion de rosii
- 50 ml ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita de chimen macinat
Aceasta combinatie de ingrediente va ofera tot ce aveti nevoie pentru a crea un fel de mancare echilibrat si plin de gust.
Pregatirea carnii de pork
Primul pas in prepararea acestei retete este pregatirea carnii. Incepeti prin a incalzi uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si usturoiul pisat si caliti-le pana devin translucide. Apoi, adaugati cuburile de carne de pork si prajiti-le pana se rumenesc pe toate partile.
Dupa ce carnea a capatat o culoare frumoasa si este aproape gatita, adaugati boiaua de ardei si chimenul, amestecand bine pentru a distribui condimentele uniform. Acest pas va adauga o aroma deosebita carnii si va pregati baza de gust pentru restul ingredientelor.
Pregatirea steviei si finalizarea felului de mancare
In timp ce carnea se prajeste, curatati stevia, spaland-o bine sub jet de apa rece. Taiati frunzele in bucati potrivite si eliminati tulpinile groase. Dupa ce ati terminat de curatat stevia, adaugati-o in tigaie peste carne. Lasati totul la foc mediu si amestecati periodic, astfel incat stevia sa se inmoaie si sa se combine bine cu restul ingredientelor.
Cand stevia a inceput sa se inmoaie, adaugati bulionul de rosii si amestecati. Continuati sa fierbeti la foc mic pana cand stevia este bine gatita si carnea este frageda. Acest proces ar trebui sa dureze inca 10-15 minute. In ultima faza, ajustati gustul de sare si piper, asigurandu-va ca felul de mancare este la gustul dorit.
Servirea si variante de servire
Stevia cu carne de pork este cel mai bine servita fierbinte, alaturi de o garnitura de cartofi piure sau orez fiert. De asemenea, poate fi acompaniata de o salata proaspata de sezon pentru a adauga un plus de prospetime mesei. Daca preferati, puteti adauga si alte condimente la final, cum ar fi patrunjel sau marar tocat fin, pentru un plus de culoare si aroma.
Aceasta reteta se poate adapta si pentru cei care prefera mancaruri mai putin condimentate, simplu prin reducerea cantitatii de boia si chimen. De asemenea, pentru cei care doresc o varianta mai bogata, puteti adauga 50 ml de vin alb in tigaie, inainte de adaugarea steviei, pentru a imbogati aroma.
Concluzii
Prepararea steviei cu carne de pork este o modalitate excelenta de a incorpora aceasta planta bogata in nutrienti in dieta dumneavoastra. Cu pasi simpli si ingrediente accesibile, puteti crea un fel de mancare delicios si reconfortant, perfect pentru orice masa in familie. Experimentati cu diferite garnituri si condimente pentru a personaliza reteta dupa gustul si preferintele fiecaruia. Pofta buna!