peas

Reteta de mazare cu carne de pui

Introducere

In bucataria traditionala romaneasca, mazarea cu carne de pui este considerata una dintre cele mai gustoase si satisfacatoare mancaruri. Cu o istorie bogata si o savoare ce duce cu gandul la masa in familie, aceasta reteta este perfecta pentru zilele racoroase sau cand avem nevoie de confortul unei mese calde si nutritive. In acest articol, vom explora cum sa pregatim aceasta delicioasa mancare, pas cu pas.

Ingrediente necesare

Pentru a incepe prepararea mazarii cu carne de pui, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g piept de pui, taiat cuburi
  • 400 g mazare proaspata sau congelata
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 morcovi, taiati rondele
  • 2 cartofi medii, cubulete
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 200 ml supa de pui sau apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat pentru garnisire

Aceste ingrediente sunt esentiale pentru a obtine un gust autentic si a asigura ca mazarea cu pui va fi atat de savuroasa pe cat de nutritiva.

Prepararea carnii de pui

Primul pas in prepararea mazarii cu carne de pui este pregatirea carnii. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare sau un ceaun. Adaugati ceapa tocata si sotati pana devine sticloasa, apoi adaugati usturoiul zdrobit si lasati-l sa se infuzeze pentru aproximativ un minut.

Adaugati cuburile de pui in cratita si prajiti-le pana cand devin aurii pe toate partile. Este important sa amestecati constant pentru a evita arderea. Odata ce carnea de pui este bine prajita, adaugati boiaua si amestecati rapid pentru a distribui uniform condimentele.

Adaugarea legumelor si fierberea

Urmatorul pas este adaugarea morcovilor si cartofilor in cratita. Amestecati bine toate ingredientele, apoi adaugati mazarea. Daca folositi mazare congelata, nu este nevoie sa o decongelati in prealabil; ea va fi gatita perfect in timpul procesului de fierbere.

Adaugati supa de pui sau apa peste ingredientele din cratita. Cantitatea de lichid poate fi ajustata in functie de cat de groasa preferati mancarea. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand cartofii si morcovii sunt bine patrunsi.

Finalizarea si servirea

Dupa ce toate legumele si carnea sunt fierte, este momentul sa gustati si sa ajustati condimentele, daca este necesar. Patrunjelul proaspat, tocat, se adauga peste mancare inainte de servire pentru un plus de aroma si culoare.

Mazarea cu carne de pui se serveste fierbinte, ideal alaturi de o felie de paine proaspata sau un bol de orez. Aceasta mancare reconfortanta nu numai ca satisface foamea, dar aduce si un strop de bucurie in zilele mai grele, fiind o reteta ce poate fi savurata in orice sezon.

Speram ca aceasta reteta de mazare cu carne de pui sa va inspire in crearea unor mese delicioase si sanatoase pentru familia dumneavoastra. Pofta buna!


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.