O mâncare aromată, un gust desăvârșit

Unul dintre preparatele des întâlnite în gastronomia românească este celebrul ostropel de pui. Cu un grad mic de dificultate, această rețetă se prepară rapid și poate fi servită atât la mesele în familie, cât și musafirilor. Cu siguranță, toti vor aprecia savoarea preparatului așa că pregătește-te cu porții suplimentare.

Ingredientele de bază

Deși rețeta de față a suferit unele mici modificări față de rețetă originală, gustul este neschimbat, iar ingredientele sunt în esență cam aceleași. Așadar, pe lista de cumpărături, trebuie neapărat să notezi următoarele produse:

· Un pachet de ciocănele de pui;

· O conservă de roșii în bulion sau o cutie de suc de roșii;

· O ceapă;

· Câțiva căței de usturoi;

· 500 ml de supă de pui sau apă;

· Puțin vin alb;

· Condimente după gust (sare, piper, foi de dafin, cimbru);

· Verdeață (preferabil pătrunjel)

Cum se pregătește ostropelul?

În primă fază, trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele pregătite. Toacă ceapa, usturoiul și pătrunjelul, încălzește supa de pui sau asigură-te că ai pregătită o cană mare de apă caldă. De regulă, bucătarii preferă stock-ul de pui în detrimentul apei pentru că oferă un gust mult mai bun mâncărurilor. Poți fierbe separat câteva oase de pui alături de 2-3 legume până când obții un lichid aromat pe care îl poți folosi ulterior în diverse preparate.

Pasul doi se referă la pregătirea roșiilor. În cazul în care alegi conservele din comerț, nu prea ai mare lucru de făcut, dar dacă preferi roșiile proaspete atunci trebuie să le opărești puțin în apă fierbinte astfel încât pielița să fie ușor de îndepărtat. Pentru a obține un lichid omogen, roșiile trebuie date printr-un blender sau storcator pentru a separa pulpa de semințe.

Ciocănelele se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei peste care se adaugă ceapa și o parte din usturoiul tocat. Întreaga compoziție se lasă pe foc timp de 10 minute până când ceapa devine transparentă, iar puiul începe să se rumenească. Mare atenție la foc pentru că ingredientele se pot arde ușor și vor da un gust neplăcut preparatului. Atunci când ceapa este gătită se toarnă și vinul care are nevoie de doar 3 minute pentru a elimina alcoolul din compoziție.

Se adaugă supa de pui sau apa caldă împreună cu bulionul de roșii sau roșiile proaspete. Preparatul se lasă la foc timp de 30 de minute pentru ca toate ingredientele să se pătrundă și să fie corect gătite. Spre final, se va condimenta cu sare, piper și foi de dafin, după gust. Chiar înainte de a stinge focul se adaugă restul usturoiul tocat împreună cu pătrunjelul. Se mai lasă mâncarea la foc maxim 1-2 minute, după care se poate servi.

În funcție de preferințele fiecărei familii, ostropelul poate fi servit alături de mămăliguță, de cartofi natur sau de murături. Cei dragi vor mânca cu poftă și vor spune în cor ‘’sărumâna pentru masă’’. Chiar și cei mai mofturoși meseni se vor declara mulțumiți și fericiți de gustul desăvârșit al ostropelului de pui.


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.