Organizează o petrecere cu tematică italiană. Ce să cumperi și de unde?

Visezi la o seară italiană autentică, plină de arome, culori și melodii care să-ți transforme locuința într-un colț de paradis mediteranean? Nimic mai simplu! 

Organizarea unei petreceri cu tematică italiană este o modalitate minunată de a-ți aduce prietenii și familia împreună pentru a savura deliciile gastronomice ale Italiei. Iată câteva sugestii despre ce să cumperi și de unde, pentru ca tu să poți recrea atmosfera vibrantă a Italiei chiar la tine acasă.

Alegerea meniului

Primul pas în organizarea petrecerii tale este stabilirea meniului. Bucătăria italiană este renumită pentru diversitatea sa, de la antipasti delicioși până la deserturi îmbietoare. Îți recomand să începi cu o selecție de bruschete, continuând cu o lasagna sau o pizza făcută în casă și să închei cu un tiramisu clasic.

Ingredientele necesare

  1. Antipasti

Pentru antipasti, ai nevoie de ingrediente proaspete și de calitate. Alege roșii cherry, busuioc și mozzarella pentru caprese sau prepară niște bruschete cu roșii și usturoi. Pentru aceste preparate, este esențial să găsești un furnizor de încredere de legume și brânzeturi proaspete. Supermarketurile mari sau piețele locale sunt locuri excelente de unde poți achiziționa aceste produse.

  1. Felul principal

Dacă alegi să faci pizza, ai nevoie de făină de tip 00, care este esențială pentru a obține un aluat autentic și crocant. Aceasta se poate găsi în majoritatea supermarketurilor mari sau în magazinele specializate în produse internaționale. 

Pentru lasagna, procură carne de vită de calitate superioară de la un măcelar de încredere și folosește o combinație de brânzeturi italienești, cum ar fi ricotta și parmezan, pe care le poți găsi la orice supermarket bine aprovizionat.

  1. Desert

Pentru tiramisu, esențiale sunt mascarpone-ul, ouăle proaspete și cafeaua puternică. Mascarpone-ul poate fi uneori mai greu de găsit, dar este adesea disponibil în secțiunea de specialități sau la frigiderul cu produse lactate ale majorității supermarketurilor. Cafeaua espresso de calitate o poți achiziționa de la orice cafenea bună sau chiar o poți comanda online de pe supermercato

Băuturile

Nu poate fi o petrecere italiană fără vinuri bune și, desigur, un aperitiv clasic, cum ar fi Prosecco sau Limoncello. Pentru vinuri, vizitează un magazin de specialitate sau cere recomandări la un magazin local de vinuri pentru a găsi opțiuni care să complementeze mâncărurile alese. Limoncello, pe de altă parte, adaugă o notă vibrantă și răcoritoare la finalul mesei.

Decorul

Ambianța joacă un rol crucial în crearea atmosferei. Alege culori calde, cum ar fi roșu și verde, și decorează masa cu plante de busuioc sau cu flori simple. Lumânările și lanternelor pot adăuga un farmec special serii.

Muzica

Nu uita de muzica italiană pentru a completa tema serii. Creează o listă de redare cu clasici italieni, de la Luciano Pavarotti la Eros Ramazzotti, sau alege melodii din coloanele sonore ale filmelor italienești celebre.

Prin următoarele aceste pași simpli, petrecerea ta italiană va fi un succes garantat. Vei impresiona oaspeții cu autenticitatea detaliilor și cu ospitalitatea caldă, proprie italienilor. Buon divertimento!


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.