Daca compania dumneavoastra este interesata sa isi reduca costurile cu energia, proiectarea si implementarea de panouri solare fotovoltaice in compania dumneavoastra poate fi de folos. Acest lucru va va permite sa va reduceti costurile cu energie pe termen mediu si lung, optand in acelasi timp pentru energie curata.
In continuare, va vom explica in detaliu ce sunt panourile solare si cum functioneaza acestea, pe langa faptul ca mentionam cat de benefica poate fi implementarea unui proiect de acest tip in compania dumneavoastra.
Panourile solare, ce sunt?
In cuvinte simple, panourile solare sunt dispozitive formate din numeroase celule fotovoltaice interconectate, care folosesc radiatia solara pentru a genera caldura sau electricitate. Pentru aceasta, termenul include colectoarele solare si panourile fotovoltaice, primul fiind responsabil de incalzirea apei prin energia solara termica, in timp ce al doilea termen se refera la generarea de energie electrica produsa prin impactul asupra celulelor fotovoltaice.
Acest grup poate fi dat in diferite dimensiuni, putand capta mai mult sau mai putina energie in functie de nevoile fiecarui client. Afla mai multe
Panourile solare, cum functioneaza?
Panourile solare transforma lumina in electricitate printr-un proces cunoscut sub numele de Efectul Fotovoltaic. Panourile solare colecteaza energie sub forma de lumina solara captand-o ca energie continua.
Pe o nota mai tehnica, panourile solare sunt formate din mai multe celule solare individuale, care, la randul lor, sunt formate din straturi de siliciu, fosfor si bor. Aceasta compozitie particulara a panoului le permite sa absoarba fotonii din lumina soarelui, generand un curent electric continuu, care este apoi transformat in curent alternativ utilizabil, ceea ce este posibil datorita unui invertor. Toate acestea se numesc efect fotovoltaic.
Beneficiile instalarii panourilor solare
Prin instalarea panourilor solare, accesati o serie de beneficii foarte practice pentru compania dumneavoastra, legate de economie, inovatie si sustenabilitate:
- Reduc costurile cu energia: Daca va generati propria energie electrica, inseamna ca va veti folosi mai putin furnizorul de energie electrica, nemaifiind 100% dependent de reteaua de distributie. Acest lucru se va traduce imediat in economii la factura de energie electrica, incepand sa recupereze investitia din momentul in care panourile incep sa functioneze. In timp, proiectul tau se va amortiza de la sine datorita acestor economii.
- Ajuta mediul inconjurator: Energia solara are cel mai mic impact asupra mediului in comparatie cu orice alta sursa de energie. Nu produce gaze cu efect de sera si nu polueaza apa. In plus, productia de energie solara nu genereaza zgomot, ceea ce reprezinta un mare beneficiu pentru lucratorii dumneavoastra si pentru mediul care inconjoara compania dumneavoastra. Autogenerarea propriei energie reduce cererea de energie a SEN, care este furnizata de diferite surse de energie, multe dintre ele neregenerabile. Sa curatam impreuna matricea energetica!
- Energie inepuizabila: Soarele nostru nu va iesi prea curand, fiind disponibil chiar si pentru urmatorii 5 milioane de ani conform NASA. Aceasta inseamna ca vei avea acces la o sursa inepuizabila de energie atata timp cat ai soare, spre deosebire de unele dintre celelalte surse de energie.
- Cost redus de intretinere: Odata instalat, un sistem fotovoltaic va necesita putina intretinere, practic functionarea acestuia depinde de curatenia suprafetei (pentru a capta mai multe radiatii) si de disponibilitatea centralei (trebuie pornita). Panourile solare vor genera electricitate in liniste si curat timp de 25 pana la 40 de ani.
- Acces facil la energie: atata timp cat exista lumina, energia solara poate fi valorificata. Acest lucru este util in special pentru regiunile indepartate fara acces la nicio alta sursa de energie electrica.
- Imbunatatesc imaginea organizationala: Un beneficiu mai putin tangibil, dar totusi foarte valoros pentru compania dumneavoastra, este imbunatatirea relatiilor publice si a imaginii dumneavoastra ca companie. Folosind energii regenerabile neconventionale, imbunatatiti imaginea publica a companiei dvs. fiind responsabil din punct de vedere social, constient de mediu, progresist si concentrat pe viitor.
- Valoarea adaugata a proprietatii dumneavoastra: Instalatiile noastre solare nu numai ca imbunatatesc reteaua electrica interna a clientilor nostri, ci adauga si valoare proprietatilor prin dezvoltarea unui activ capabil sa genereze economii mari pe termen scurt.