10 Retete Delicioase de Paste cu Legume
Introducere: Pastele sunt unele dintre cele mai populare si versatile alimente din lume. Combinandu-le cu legume proaspete, obtinem nu doar un pranz sau o cina delicioasa, ci si o masa plina de nutrienti si culori. In acest articol, va voi prezenta 10 retete de paste cu legume care va vor rasfata papilele gustative si va vor imbogati meniul zilnic.
1. Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Spaghetele cu sos de rosii si busuioc reprezinta un clasic italian care nu se demodeaza niciodata. Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de 400g de spaghete, 500g de rosii proaspete sau conservate, 3 catei de usturoi, un pumn de frunze de busuioc proaspat, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati usturoiul tocat si rosii, lasati sa fiarba la foc mic 10 minute, adaugati busuiocul, sare si piper. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi amestecati-le cu sosul. Serviti cu parmezan ras.
2. Penne cu legume la gratar
Pentru a prepara penne cu legume la gratar aveti nevoie de 400g de penne, 1 dovlecel, 1 vinete, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si un strop de otet balsamic. Taie legumele in felii, unge-le cu ulei si condimenteaza-le, apoi grileaza-le pana devin fragede. Fierbe pastele si amesteca-le cu legumele grilate. Adauga un strop de otet balsamic inainte de servire pentru un plus de savoare.
3. Fusilli cu broccoli si sos de smantana
Aceasta reteta cremoasa de fusilli cu broccoli este perfecta pentru cinele in familie. Veti avea nevoie de 400g de fusilli, 1 capatana de broccoli, 200ml de smantana pentru gatit, 50g de parmezan ras, 2 catei de usturoi, sare si piper. Fierbeti pastele si broccoli separat. Intr-o tigaie, caliti usturoiul tocat, adaugati smantana si lasati sa se ingroase putin. Combinati pastele, broccoli si sosul de smantana, apoi presarati parmezanul ras deasupra.
4. Tagliatelle cu ciuperci si pesto de rucola
Tagliatellele cu ciuperci si pesto de rucola sunt o optiune fabuloasa pentru iubitorii de paste. Ingrediente: 400g de tagliatelle, 300g de ciuperci feliate, pentru pesto: 100g de rucola, 50g de nuci, 50g de parmezan, 150ml de ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare si piper. Preparati pesto-ul mixand toate ingredientele, apoi caliti ciupercile intr-o tigaie. Amestecati pastele fierte cu ciupercile si pesto-ul de rucola. Serviti imediat.
5. Orecchiette cu fasole verde si rosii cherry
Orecchiette cu fasole verde si rosii cherry este o reteta usoara si colorata. Aveti nevoie de 400g de orecchiette, 200g de fasole verde, 200g de rosii cherry, 2 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi, sare si piper. Fierbeti pastele si fasolea verde in apa sarata. In tigaie, caliti usturoiul tocat, adaugati rosiile cherry si lasati sa se coci pana se inmoaie. Combinati toate ingredientele si serviti acest fel de mancare simplu si delicios.
Concluzie: Fie ca preferati sosurile cremoase sau cele pe baza de ulei, aceste retete de paste cu legume sunt o modalitate excelenta de a incorpora mai multe legume in dieta dumneavoastra. Nu doar ca sunt sanatoase si nutritive, dar sunt si extrem de gustoase. Experimentati cu diferite tipuri de paste si legume pentru a descoperi combinatiile preferate.
Sper ca aceste 10 retete de paste cu legume sa va inspire in bucatarie si sa va aduca multe mese fericite in compania celor dragi. Pofta buna!