tuna pasta

Paste cu ton si sos de rosii

Introducere la paste cu ton si sos de rosii

Pastele cu ton si sos de rosii reprezinta o reteta clasica, simpla si extrem de delicioasa, perfecta pentru pranz sau cina atunci cand timpul nu este de partea ta. Acest fel de mancare imbina savoarea tonului cu bogatia si dulceata sosului de rosii, rezultand un preparat echilibrat si satisfacator. In plus, este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa includa mai mult peste in dieta lor, beneficiind astfel de un aport important de proteine si acizi grasi omega-3.

Ingrediente necesare pentru paste cu ton si sos de rosii

Pentru a pregati acest fel de mancare, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 400g de paste (spaghetti, fusilli sau orice alt tip preferi)
– 2 conserve de ton in ulei sau in apa, scurse bine
– 1 ceapa mare, tocata fin
– 2 catei de usturoi, zdrobiti
– 400g de rosii tocate din conserva
– 2 linguri de pasta de tomate
– Sare si piper, dupa gust
– Oregano sau alte ierburi italiene, dupa gust
– Optional: cateva frunze de busuioc proaspat pentru garnisire

Prepararea sosului de rosii

Incepe prin a incalzi putin ulei intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa tocata si lasa-o sa se caleasca pana devine translucida, apoi adauga usturoiul zdrobit si amesteca timp de aproximativ 30 de secunde, pana cand isi elibereaza aroma. Adauga rosiile tocate si pasta de tomate, amesteca bine si lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand se ingroasa. Condimenteaza cu sare, piper si ierburi italiene dupa gust. Acest sos de rosii simplu este baza perfecta pentru a adauga tonul.

Adaugarea tonului si finalizarea preparatului

Dupa ce sosul de rosii s-a ingrosat, adauga tonul scurs si sfaramat cu o furculita. Amesteca bine si lasa totul sa se incalzeasca impreuna timp de 5 minute, pentru ca aromele sa se combine frumos. In timp ce sosul de ton se gatete, pune o oala cu apa si putina sare la fiert. Cand apa clocoteste, adauga pastele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente.

Odata ce pastele sunt gata, scurge-le si adauga-le in tigaia cu sos de ton si rosii. Amesteca bine pentru ca pastele sa fie bine acoperite cu sos. Daca este necesar, poti adauga putina apa in care au fiert pastele pentru a dilua sosul. Serveste pastele fierbinti, garnisite cu frunze de busuioc proaspat si, optional, parmezan ras.

Sfaturi si variante pentru reteta de paste cu ton si sos de rosii

Aceasta reteta este foarte versatila si poate fi ajustata dupa gustul si preferintele fiecaruia. De exemplu, pentru o versiune mai picanta, poti adauga fulgi de ardei rosu sau putin ardei iute tocat fin in sos. De asemenea, daca doresti o versiune mai cremoasa, poti adauga la sos 50 ml de smantana pentru gatit sau o lingura de crema de branza.

Pentru cei care doresc sa includa si mai multe legume, poti adauga ardei gras, masline sau capere odata cu tonul. Acest lucru nu doar ca va imbogati gustul preparatului, dar va adauga si o textura interesanta. In plus, daca esti in cautarea unei optiuni fara gluten, poti alege paste facute din orez sau quinoa.

In concluzie, paste cu ton si sos de rosii este o reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa, perfecta pentru zilele aglomerate. Este un fel de mancare nutritiv, usor de preparat si care cu siguranta va satisface toate gusturile. Experimenteaza cu diferite ingrediente si condimente pentru a crea varianta perfecta pentru tine si familia ta.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.