steak

6 retete de paste cu vita

6 Retete de Paste cu Vita

Pastele sunt unul dintre acele feluri de mancare universale care pot fi preparate in nenumarate moduri, insa combinarea lor cu vita transforma orice masa intr-un festin delicios si satisfacator. De la retete clasice italienesti la inovatii moderne, iata sase retete de paste cu vita care iti vor incanta papilele gustative.

1. Tagliatelle cu Bolognese Clasica

Una dintre cele mai cunoscute retete de paste cu vita este sosul Bolognese. Pentru a face acest sos delicios, vei avea nevoie de carne de vita tocata, ceapa, morcov, telina, rosii si putin vin rosu. Incepe prin a sota legumele tocate fin pana devin aurii, apoi adauga carnea si lasa-o sa se prajeasca pana cand se rumeneste frumos. Adauga vinul si lasa-l sa fiarba pana se reduce, apoi adauga rosiile si condimenteaza cu sare, piper si ierburi italienesti. Lasa sosul sa fiarba la foc mic pentru cel putin o ora, apoi serveste-l peste tagliatelle proaspat fierte si presara parmezan ras deasupra.

2. Fusilli cu Vita si Ciuperci in Sos de Vin Rosu

Pentru cei care prefera aromele mai robuste, aceasta reteta de fusilli cu vita si ciuperci este perfecta. Vei avea nevoie de carne de vita taiata in cuburi, ciuperci feliate, ceapa, usturoi si vin rosu. Prajeste ceapa si usturoiul pana devin transparente, apoi adauga carnea de vita si prajeste-o pana se rumeneste pe toate partile. Adauga ciupercile si lasa-le sa se gateasca pana incep sa-si lase sucul. Toarna vinul rosu si adauga un praf de faina pentru a ingrosa sosul. Lasa totul sa fierba la foc mic pana cand carnea este frageda. Serveste acest delicios sos peste fusilli si garniseste cu patrunjel proaspat.

3. Penne Rigate cu Ragu de Vita si Masline

Aceasta reteta mediteraneana combina dulceata maslinelor cu savoarea carnii de vita intr-un ragu bogat si aromat. Incepand cu carnea de vita tocata, prajeste-o impreuna cu ceapa si usturoiul pana cand carnea se coloreaza frumos. Adauga masline negre taiate, rosii in bulion si un strop de otet balsamic. Condimenteaza cu sare, piper si rozmarin proaspat. Lasa sosul sa fiarba incet, acoperit, pana cand este bine redus si carnea este complet gatita. Serveste sosul peste penne rigate, completand cu branza ricotta sau parmezan ras.

4. Spaghetti Carbonara cu Carne de Vita

Pentru o variatie pe tema clasicei Carbonara, inlocuieste pancetta sau guanciale cu carne de vita tocata sau taitei subtiri de carne de vita. Incepe prin a praji carnea de vita in putin ulei de masline, adaugand apoi usturoi si ceapa pana cand devin aurii. Bateti ouale cu parmezan si piper negru, apoi adaugati-le peste spaghetti fierbinti, amestecand rapid pentru a nu lasa oul sa se coaguleze. Adaugati carnea de vita prajita si amestecati bine. Serveste imediat cu extra parmezan ras pe deasupra.

5. Lasagna cu Carne de Vita si Spanac

Lasagna este o alta favorita cand vine vorba de combinatia de paste cu vita. Pentru aceasta versiune, vei avea nevoie de carne de vita tocata, spanac congelat (dezghetat si bine scurs), ricotta, mozzarella, sos de rosii si foi de lasagna. Incepe prin a face un strat de sos de rosii la baza unei tavi de copt, urmat de un strat de foi de lasagna, un strat de amestec de carne de vita si spanac, si un strat de ricotta si mozzarella. Repeta aceste straturi pana umpli tava, terminand cu mozzarella. Coace la cuptor pana cand lasagna este bine incalzita si branza este aurie si buleste. Lasa sa se raceasca cateva minute inainte de a servi.

Fiecare dintre aceste retete de paste cu vita aduce propriul sau profil de arome si texturi, transformand cina obisnuita intr-o experienta culinara deosebita. Experimenteaza cu diferite tipuri de paste si ajusteaza condimentele dupa gust pentru a crea felul tau preferat de paste cu vita.


De Bonapetit
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.