prajituri cu cocos

Retete de prajituri cu cocos

Retete de prajituri cu cocos

Prajitura cu cocos si lamaie

Daca iti place combinatia de cocos si citrice, aceasta prajitura cu cocos si lamaie este perfecta pentru tine. Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru blat, ai nevoie de 200 de grame de faina, 200 de grame de zahar, 100 de grame de nuca de cocos razuita, 100 ml de ulei, 200 ml de lapte, 3 oua si sucul plus coaja rasa de la o lamaie. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol, iar in altul bate ouale cu zaharul pana se deschid la culoare. Incorporeaza apoi uleiul, laptele si sucul de lamaie. Combina cele doua compozitii si toarna-le in tava tapetata cu hartie de copt. Coace pentru aproximativ 30 de minute. Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a adauga crema.

Cream pentru prajitura cu cocos si lamaie

Pentru crema, vei avea nevoie de 200 ml de frisca lichida, 100 de grame de zahar pudra, 200 de grame de mascarpone si coaja rasa de la o lamaie. Bate frisca pana devine fermă, apoi adauga zaharul si continua sa bati. Incorpora mascarpone si coaja de lamaie, amestecand delicat. Intinde crema obtinuta peste blatul racit. Presara deasupra un strat generos de nuca de cocos razuita. Pune prajitura la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire.

Prajitura cu cocos si ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolata, aceasta prajitura cu cocos si ciocolata este o alegere delicioasa. Blatul se face asemanator, cu adaugarea a 50 de grame de cacao in faina. Urmeaza aceleasi pasi ca la prajitura cu lamaie pentru pregatirea blatului, adaugand cacaoa la ingredientele uscate. Pentru crema, topiti 200 de grame de ciocolata neagra impreuna cu 200 ml de smantana pentru frisca. Lasati sa se raceasca, apoi amestecati cu 100 de grame de unt moale. Intindeti crema peste blatul racit si presarati nuca de cocos razuita.

Prajitura cu ananas si cocos

Aceasta prajitura aduce un suflu tropical in bucataria ta. Pentru blat, amesteca 200 de grame de faina cu 150 de grame de zahar, 100 de grame de nuca de cocos razuita, 100 ml de ulei, 200 ml de lapte si un plic de praf de copt. Separat, bate 4 oua cu 200 de grame de zahar pana devin spumoase. Adauga treptat amestecul de faina, alternand cu laptele si uleiul. Taie un ananas mic in bucati si incorporeaza-l in aluat. Coace totul la 180 de grade Celsius timp de 35 de minute. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a adauga crema.

Cream de vanilie pentru prajitura cu ananas si cocos

Pentru crema, bate 200 ml de frisca lichida pana devine ferma. Adauga 100 de grame de zahar pudra si un plic de zahar vanilat, apoi incorporeaza 300 de grame de mascarpone, batand constant. Intinde crema uniform peste blatul racit si presara deasupra un strat de nuca de cocos razuita. Decorul poate fi completat cu bucati mici de ananas proaspat pentru un plus de savoare si aspect.


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.