5 Prajituri de Revelion
Anul Nou este momentul perfect pentru a celebra alaturi de cei dragi, iar deserturile delicioase nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Revelion. In acest articol, iti voi prezenta cinci prajituri spectaculoase care vor incanta papilele gustative ale invitatilor tai si vor aduce un strop de magie in noaptea dintre ani. Fie ca preferi ceva clasic sau esti in cautarea unor retete noi si interesante, aceste prajituri vor fi, cu siguranta, punctul culminant al serii.
Tort de ciocolata si fructe de padure
Tortul de ciocolata cu fructe de padure este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa combine gustul intens de ciocolata cu prospetimea fructelor de padure. Pentru a prepara acest desert, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: blat de ciocolata, mousse de ciocolata neagra, fructe de padure proaspete (zmeura, afine, mure) si glazura de ciocolata. Blatul de ciocolata se prepara din faina, zahar, cacao si oua, iar mousse-ul se face din ciocolata neagra topita, mixata cu frisca lichida si un pic de gelatina pentru a-i da consistenta. Asambleaza tortul alternand straturile de blat si mousse, adauga un strat generos de fructe de padure intre ele si finalizeaza cu o glazura lucioasa de ciocolata.
Cheesecake cu caramel si nuci
Cheesecake-ul cu caramel si nuci este o alta optiune rafinata pentru masa de Revelion. Acest desert cremos si bogat combina perfect branza dulce cu caramelul aromat si crocanta nucilor prajite. Pentru baza cheesecake-ului, vei avea nevoie de biscuiti graham zdrobiti amestecati cu unt topit. Umplutura se face din branza de vaci sau cream cheese, zahar, oua si esenta de vanilie, iar deasupra se adauga un strat de caramel si nuci prajite si tocate. Cheesecake-ul trebuie copt la cuptor, iar dupa racire, se decoreaza cu sos de caramel si nuci inainte de servire.
Tiramisu clasic
Tiramisu este un desert italian traditional care nu da gres niciodata. Pentru un tiramisu clasic, ai nevoie de mascarpone, oua, zahar, cafea tare, lichior de cafea sau amaretto, si piscoturi de sampanie. Incepe prin a mixa galbenusurile cu zahar pana devin cremoase, adauga mascarpone si mixeaza pana la incorporare completa. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza delicat in crema de mascarpone. Piscoturile se inmoaie rapid in cafea amestecata cu lichior, apoi se aseaza un strat in tava, peste care se adauga un strat de crema. Repeta procesul si finiseaza cu cacao pudra presarata deasupra. Lasa tiramisu la frigider pentru cateva ore inainte de servire.
Prajitura cu mere si scortisoara
Prajitura cu mere si scortisoara este un desert reconfortant, perfect pentru iarna. Pentru a o prepara, ai nevoie de mere taiate felii, scortisoara, zahar, faina, oua si unt. Merele se caramelizeaza usor cu zahar si scortisoara, iar aluatul se face dintr-un amestec de faina, zahar, oua si unt topit. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava, se adauga merele caramelizate si se finalizeaza cu restul de aluat. Prajitura se coace la cuptor pana devine aurie si frumos rumenita. Poate fi servita calda sau la temperatura camerei, ideal cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pavlova cu ciocolata si frisca
Pavlova este un desert de origine australiana sau neozeelandeza, cunoscuta pentru textura sa crocanta la exterior si moale la interior. Pentru aceasta versiune, vei avea nevoie de albusuri de ou, zahar, otet, amidon de porumb si cacao pentru bezea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea lucioasa si ferma. Amidonul de porumb si otetul se amesteca pentru a asigura textura crocanta, iar cacaoa adauga o nota de ciocolata. Bezeaua se modeleaza in forma de coroana pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la o temperatura scazuta. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Pavlova se orneaza cu frisca batuta si bucati de ciocolata sau fructe proaspete inainte de servire.
Indiferent de optiunile tale pentru desertul de Revelion, aceste prajituri sigur vor adauga un plus de bucurie si savoare celebrarii. Pregateste-le cu drag pentru familie si prieteni si bucura-te de un inceput de an nou dulce si memorabil. Pofta buna si un An Nou Fericit!