prajituri fara creme

5 retete de prajituri fara creme

5 Retete de Prajituri Fara Creme

1. Prajitura cu Mere si Scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara este o reteta simpla, delicioasa si perfecta pentru zilele de toamna. Merele coapte impreuna cu aroma de scortisoara creeaza un desert confortabil, ideal pentru a fi savurat alaturi de o cana de ceai sau cafea. Va vom arata cum sa preparati aceasta prajitura fara a folosi crema, pastrand totusi un gust bogat si satisfacator.

Ingrediente:
– 3 mere mari
– 200 g faina
– 150 g zahar
– 100 g unt topit
– 2 oua
– 1 lingurita praf de copt
– 2 lingurite scortisoara
– Un praf de sare

Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
2. Curatati merele si taiati-le in cuburi mici.
3. Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea.
4. Adaugati ouale si untul topit peste ingredientele uscate si amestecati pana se incorporeaza bine.
5. Incorporati cuburile de mere in aluat.
6. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
7. Coaceti pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand prajitura este bine facuta.
8. Lasati sa se raceasca inainte de servire.

2. Brownies cu Nuci

Brownies cu nuci este o optiune excelenta pentru iubitorii de ciocolata care doresc un desert bogat si crocant. Aceasta varianta fara crema mentine textura densa si umeda a brownies-urilor, in timp ce nucile adauga un plus de textura si aroma.

Ingrediente:
– 200 g ciocolata neagra
– 150 g unt
– 200 g zahar
– 3 oua
– 90 g faina
– 100 g nuci tocate
– 1 lingurita esenta de vanilie
– Un praf de sare

Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 175°C.
2. Topiti ciocolata impreuna cu untul.
3. In alt bol, bateti ouale cu zaharul pana devin spumoase.
4. Adaugati ciocolata topita si esenta de vanilie.
5. Incorporati faina si sarea, amestecand pana la omogenizare.
6. Adaugati nucile tocate.
7. Turnati compozitia intr-o forma patrata, tapetata cu hartie de copt.
8. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute.
9. Lasati sa se raceasca inainte de a taia in patrate.

3. Tarta cu Fructe

Tarta cu fructe este o alegere minunata pentru un desert usor si racoritor. Folosind o varietate de fructe proaspete, aceasta prajitura fara crema va impresiona cu siguranta invitati, fie ca este vorba de un pranz in familie sau de o ocazie speciala.

Ingrediente:
– Aluat de tarta cumparat sau facut in casa
– 500 g fructe proaspete (capsuni, zmeura, kiwi, etc.)
– 100 g zahar pudra
– 1 lingura amidon de porumb
– Sucul de la o lamaie

Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 200°C.
2. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta si coaceti aluatul gol pentru 10 minute.
3. Intr-un bol mic, amestecati sucul de lamaie cu amidonul de porumb si zaharul pudra.
4. Aranjati fructele peste aluatul semi-copt.
5. Turnati amestecul de lamaie peste fructe.
6. Coaceti pentru inca 20-25 de minute.
7. Lasati sa se raceasca complet inainte de servire.

4. Biscuiti cu Ovaz si Banane

Pentru cei care cauta o optiune de desert mai sanatoasa, biscuitii cu ovaz si banane sunt perfecti. Aceasta reteta nu numai ca este fara crema, dar este si usor de facut, ideala pentru un snack rapid sau un mic dejun grabit.

Ingrediente:
– 2 banane coapte
– 200 g fulgi de ovaz
– 50 g stafide
– 1 lingurita scortisoara
– 1 lingura miere (optional)

Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
2. Zdrobiti bananele cu o furculita.
3. Amestecati bananele zdrobite cu fulgii de ovaz, stafidele, scortisoara si mierea.
4. Formati biscuiti din compozitia obtinuta si asezati-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Coaceti pentru 15-20 de minute sau pana cand sunt usor aurii.
6. Lasati sa se raceasca inainte de servire.

5. Clatite Americane (Pancakes)

Desi traditional clatitele americane sunt servite cu sirop sau crema, acestea pot fi la fel de delicioase si fara. Servite cu fructe proaspete, aceste pancakes sunt un deliciu moale si pufos, perfect pentru un mic dejun indulgent de weekend.

Ingrediente:
– 200 g faina
– 250 ml lapte
– 1 ou
– 2 linguri zahar
– 1 lingurita praf de copt
– 1 praf de sare
– Unt pentru prajit

Mod de preparare:
1. Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea.
2. Faceti o adancitura in mijloc si adaugati oul si jumatate din cantitatea de lapte.
3. Amestecati pana la omogenizare, adaugand treptat restul de lapte pentru a evita formarea cocoloaselor.
4. Incingeti o tigaie si adaugati putin unt.
5. Turnati o polonic de aluat in tigaie si prajiti pana cand apar bule pe suprafata clatitei, apoi intoarceti si prajiti celalalt side.
6. Serviti clatitele calde cu fructe proaspete deasupra.


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.