Pulverizatoare si sprinklere

Trecerea de la tehnicile agricole traditionale la cele moderne accelereaza nevoia de pulverizatoare agricole. In acest fel, este stimulata cresterea pietei. Cresterea implementarii tehnologiei agricole inovatoare economiseste timp si resurse umane. 

Cererea de pulverizatoare este, de asemenea, in crestere datorita dezvoltarii de noi produse agrochimice care pot fi aplicate prin intermediul masinilor. Acestea reduc riscul expunerii la substante chimice si ofera o tehnologie mai buna de aplicare a pesticidelor. Europa contribuie cel mai mult la pulverizatoarele agricole. 

Piata europeana este condusa de necesitatea unui randament mai bun al culturilor, care necesita utilizarea utilaje agricole moderne. Piata pulverizatoarelor agricole este segmentata in pulverizatoare electrice, cu combustibil si manuale. Se considera, ca segmentul de combustibil detine o cota majora de piata, datorita eficientei sale mai mari. 

De ce ai nevoie de pulverizatoare?

Sectorul electric este de asteptat sa fie un segment emergent datorita numarului tot mai mare de inovatii in imbunatatirea eficientei sprinklerelor. Un pulverizator este un dispozitiv special care este folosit in agricultura pentru a pulveriza uniform apa, pesticide, ingrasaminte lichide sau regulatori de crestere in sol care nu are suficienta umiditate. 

Cand este pulverizata, apa seamana cu ploaia. Ca rezultat, aprovizionarea radacinilor plantelor cu umiditate si substante nutritive din ingrasaminte este imbunatatita. Temperatura aerului de suprafata scade, iar umiditatea acestuia creste. Culturile agricole sufera de diverse boli, buruieni si insecte care raspandesc infectiile. 

Pentru a preveni acestea din urma, produse agrochimice precum, fungicide, erbicide, insecticide, sunt utilizate pe scara larga in stropirea campurilor agricole. Ele sunt introduse prin folosirea stropitoarelor sub forma de picaturi, pulverizare de apa sau ceata. Tipul de pulverizare depinde de tipul de cultura.

Dispozitiv de sprinklere

Pulverizatorul agricol este o parte indispensabila a agriculturii. Prin aceasta, se realizeaza dezinsectie si dezinfectie de inalta calitate, precum si introducerea ingrasamintelor in sol. 

Elementele sale constitutive sunt urmatoarele: un rezervor in care se toarna solutia pregatita pentru pulverizare, un furtun prin care se alimenteaza solutia din rezervor la pulverizator si un varf-duza prin care se injecteaza solutia antiseptica. 

Echipamentul prezentat in acest fel este in cea mai simpla forma. Producatorii de pulverizatoare ofera si multe alte modele care difera unele de altele prin functionalitatea lor. Parametrii prin care se deosebesc aspersoarele sunt metoda de atasare si instalare pe vehiculul agricol, metodologia de management, gradul de dispersie a lichidului, tipul dispozitivului de distributie si scopul.

Tipuri de pulverizatoare agricole

Dupa metoda de instalare, sprinklerele sunt impartite in suspendate, autopropulsate, remorcate. Pulverizatorul este montat cu ajutorul unei suspensii speciale de tractor. Este alcatuit dintr-un rezervor mic care contine 600 pana la 800 de litri de lichid. 

Bratele de asamblare ale utilajului agricol se caracterizeaza printr-o latime a domeniului de lucru de 12-18 m. Principalul avantaj al pulverizatoarelor montate este ca se disting printr-o manevrabilitate excelenta. 

Ele pot fi operate in combinatie cu tractoarele mai ieftine. Dar acest echipament are si un dezavantaj – performanta sa nu este suficient de mare. Sunt potrivite ideal pentru utilizarea in ferme mici unde suprafata campurilor agricole nu depaseste 1000 ha.


De Bonapetit
Recent Posts
Categorii

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.