Remediile naturiste când te dor dinții – la ce riscuri te expui?

Din acest articol vei afla:  

  • de ce și în ce condiții ar putea funcționa remediile naturiste atunci când te dor dinții
  • care este diferența dintre tratarea cauzei și tratarea efectului 
  • de ce durerea de dinți nu trebuie neglijată sau tratată artizanal. 

De ce și în ce condiții ar putea funcționa remediile naturiste atunci când te dor dinții

Remediile naturiste pot fi eficiente în tratarea durerilor dentare, însă numai dacă sunt aplicate în mod corespunzător, în combinație cu alte metode, cum ar fi tratamentele profesionale și preventiv. De exemplu, dacă ai o carie, trebuie să mergi la dentist pentru a o trata, dar poți folosi remediile naturiste pentru a reduce durerea și inflamația pe moment. 

Unele remedii naturiste pe care le poți încerca – dar repet doar pentru a ameliora efectele, nu pentru a trata cauza – sunt aplicarea de comprese reci sau calde sau luarea de suplimente nutritive precum vitamina C și zincul. 

De asemenea, este important să îți îngrijesti corect dinții, prin periaj și folosirea atei dentare, pentru a preveni apariția altor probleme dentare sau agravarea celor existente

Remediile naturiste pot aplana durerea, DAR nu o pot trata.

Pentru a trata o problemă dentară, trebuie să mergi la dentist. Punct. Remediile naturiste pot ajută la reducerea durerii sau inflamației și pot fi utilizate în mod corespunzător că parte a tratamentului, dar nu pot fi folosite în locul tratamentului profesional. Acestea vor aplana durerea DAR nu o pot TRATA. Durerea pe care o resimți este efectul prezenței unei afecțiuni dentare – căria, în cele mai multe cazuri. 

O carie dentară este o infecție a smalțului și o infecție gingivală. Acest lucru se întâmplă atunci când bacteriile din cavitatea bucală se acumulează pe suprafața dinților din cauza unei tehnici greșite de periaj și încep să producă acizi care “mănâncă” smalțul. Acest proces cauzează deteriorarea smalțului și a țesuturilor dentare, ceea ce poate duce într-un timp mai scurt sau mai lung la sensibilitate, durere,  și chiar pierderea dinților. Din acest motiv, cariile pot fi tratate doar prin intervenții stomatologice și niciodată prin tratamente naturiste de tip apă cu sare sau cuișoare. 

Riscuri majore dacă alegi doar tratamente naturiste

Risc 1 = agravare = deși un tratament naturist pentru durerile dentare poate determina reducerea durerii sau a inflamației, în unele cazuri, poate provoca alergii și poate masca simptomele unei boli mai grave, ceea ce poate întârzia diagnosticul și tratamentul adecvat. Pentru a trata corect o durere de dinți ai nevoie de un medic precum acest endodont Iași

Risc 2 = pierdere dinte = odată agravată afecțiunea, ne confruntăm cu un risc mai mare de a pierde dintele. În stomatologie, așa cum se întâmplă, de altfel, în oricare altă ramură a medicinei, cu cât amâni tratamentul, cu atât “boală” se agravează. Adeseori, durerile de dinți sfârșesc în abcese și infecții pentru care există un singur remediu – “zeamă de clește”. 

Risc 3 = pierdere os și gingie = și astfel ajungem la al treilea risc. De la dintele extras nu mai e decât un pas până la pierderea osului și a gingiei. Nu de puține ori, odată rezolvat procesul acut, durerea, uităm sau nu știm că un spațiu rămas gol întră într-un proces de “remodelare” locală. Zona dintelui pierdut nu mai primește impulsurile date de  masticație, astfel osul și gingia încep să se retragă, odată cu modificarea poziției dinților vecini dintelui extras. Iar dacă te vei decide în câteva luni sau un an să îți pui acolo un implant – surpriză! Va fi nevoie să faci și adiție osoasă, și grefă gingivală – amânarea complicând întregul tratament prin etape chirugicale suplimentare.


© Copyright @ 2023 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.