Archive for

Varza cu carne este un preparat tradițional îndrăgit de români.

Varză cu carne – Acest preparat este unul tradițional, fiind gătit în numeroase variante în funcție de specificul zonei. Rețeta clasică este una simplă și foarte ușor de pregătit, fiind o alegere potrivită pentru prânz.

Dovlecei pane - o gustare simplă și delicioasă

Rețeta de dovlecei pane este una simplă și gustoasă, aceștia fiind crocanți la exterior și moi la interior. Dovlecei pane – un preparat gustos ce poate fi servit ca garnitură sau ca gustare alături de un sos de iaurt răcoritor.

Legume la grătar - o garnitură potrivită pentru prânz

Legume la grătar – o garnitură ușoară, hrănitoare și foarte gustoasă. Aceste legume la grătar pot fi servite alături de un pește sau de o friptură și cu un sos bogat în ierburi aromatice.

Ardei umpluți cu orez și carne tocată - un preparat tradițional românesc

Vă prezentăm un preparat tradițional, nelipsit din bucătăria românească și anume, rețeta de ardei umpluți.

Chec aperitiv cu piept de pui - o rețetă ușoară și gustoasă

Chec aperitiv cu piept de pui este un preparat consistent, ce conține numeroase ingrediente gustoase pe bază de carne, ouă și multe legume. Acesta poate fi servit atât ca aperitiv cât și la cină.

Clătite americane - ideale pentru micul dejun

Clătite americane – acestea fac parte din categoria deserturilor preferate de cei mici, se pregătesc foarte repede și sunt pe placul tuturor. Acestea pot fi servite în funcție de preferințele fiecăruia.

Drob de pui - un preparat tradițional de Paște

Drob de pui  – reprezintă un preparat tradițional nelipsit de pe mesele noastre, în zilele de Paște. Pe lângă gustul deosebit, drobul este ușor de digerat, având calorii puține. Acest preparat implică foarte puține etape, rezultatul fiind pe gustul tuturor.

Prăjitură cu căpșuni și vanilie - un desert pufos și aromat

Prăjitura cu căpșuni și vanilie este un desert ușor și aerat. Această prăjitură prezintă un blat pufos din pandișpan, cu o budincă fină de vanilie și un sos de căpșuni dulce și parfumat.

Arcașul reprezintă ingredientul principal din coliva traditionala

Coliva tradițională este considerată încă din cele mai vechi timpuri, preparatul simbol al ceremoniilor religioase, fiind legată de Biserica Ortodoxă și de obiceiurile creștine.

Ciocolată de casă - un desert al copilăriei noastre

Ciocolata pregătită în casă este un desert gustos, ce ne aduce aminte de copilărie. Este un dulce ce se prepară foarte simplu, utilizând puține ingrediente (unt, lapte praf, cacao). Acest desert are o textură moale, cremoasă și nu foarte dulce. Ciocolata pregătită în casă are o istorie foarte frumoasă în spate. Povestea a început în […]

Clătite tradiționale reprezintă dulce copilăriei noastre.

Clătitele pufoase rămân un adevărat deliciu chiar și astăzi. Chiar dacă se pot realiza în foarte multe feluri, varianta clasică mereu ne va trezi gustul copilăriei, fiind mereu servite cu dulceață sau zahăr.

Drobul de miel este un aperitiv potrivit pentru masa de Paște

Drob de miel – Un aperitiv românesc potrivit pentru sărbătoarea Paștelui Drobul este un fel de terină din organe de miel, consumată adesea în timpul sărbătorilor pascale românești. Deși este ușor de realizat, droburile sau terinele surprind complexitatea felului în care aromele se împletesc, precum și o oarecare rusticitate. Cu toate că rețeta poate fi […]

© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.