Varză cu carne – Acest preparat este unul tradițional, fiind gătit în numeroase variante în funcție de specificul zonei. Rețeta clasică este una simplă și foarte ușor de pregătit, fiind o alegere potrivită pentru prânz.
Rețeta de dovlecei pane este una simplă și gustoasă, aceștia fiind crocanți la exterior și moi la interior. Dovlecei pane – un preparat gustos ce poate fi servit ca garnitură sau ca gustare alături de un sos de iaurt răcoritor.
Legume la grătar – o garnitură ușoară, hrănitoare și foarte gustoasă. Aceste legume la grătar pot fi servite alături de un pește sau de o friptură și cu un sos bogat în ierburi aromatice.
Vă prezentăm un preparat tradițional, nelipsit din bucătăria românească și anume, rețeta de ardei umpluți.
Chec aperitiv cu piept de pui este un preparat consistent, ce conține numeroase ingrediente gustoase pe bază de carne, ouă și multe legume. Acesta poate fi servit atât ca aperitiv cât și la cină.
Clătite americane – acestea fac parte din categoria deserturilor preferate de cei mici, se pregătesc foarte repede și sunt pe placul tuturor. Acestea pot fi servite în funcție de preferințele fiecăruia.
Drob de pui – reprezintă un preparat tradițional nelipsit de pe mesele noastre, în zilele de Paște. Pe lângă gustul deosebit, drobul este ușor de digerat, având calorii puține. Acest preparat implică foarte puține etape, rezultatul fiind pe gustul tuturor.
Prăjitura cu căpșuni și vanilie este un desert ușor și aerat. Această prăjitură prezintă un blat pufos din pandișpan, cu o budincă fină de vanilie și un sos de căpșuni dulce și parfumat.
Coliva tradițională este considerată încă din cele mai vechi timpuri, preparatul simbol al ceremoniilor religioase, fiind legată de Biserica Ortodoxă și de obiceiurile creștine.
Ciocolata pregătită în casă este un desert gustos, ce ne aduce aminte de copilărie. Este un dulce ce se prepară foarte simplu, utilizând puține ingrediente (unt, lapte praf, cacao). Acest desert are o textură moale, cremoasă și nu foarte dulce. Ciocolata pregătită în casă are o istorie foarte frumoasă în spate. Povestea a început în […]
Clătitele pufoase rămân un adevărat deliciu chiar și astăzi. Chiar dacă se pot realiza în foarte multe feluri, varianta clasică mereu ne va trezi gustul copilăriei, fiind mereu servite cu dulceață sau zahăr.
Drob de miel – Un aperitiv românesc potrivit pentru sărbătoarea Paștelui Drobul este un fel de terină din organe de miel, consumată adesea în timpul sărbătorilor pascale românești. Deși este ușor de realizat, droburile sau terinele surprind complexitatea felului în care aromele se împletesc, precum și o oarecare rusticitate. Cu toate că rețeta poate fi […]
© Copyright @ 2024 bonapetit.ro. Toate drepturile rezervate.