Reteta Delicioasă de Cartofi gratinați la Cuptor

Cartofi gratinați cu smântână și cașcaval – reprezintă un preparat simplu de pregătit, ideal pentru prânz  sau cină. Acest preparat poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură la un preparat pe bază de carne.

Acești cartofi mai sunt cunoscuți sub denumirea de cartofi franțuzești. Prima precizare legată de acest preparat a fost realizată în anul 1788 de către Charles-Henri. Acești cartofi au fost serviți în cadrul unei cine alături de persoane importante ale orașului Gap.

Conform rețetei originale, acești cartofi erau preparați cu lapte. Cu trecerea timpului, au apărut rețete de cartofi gratinați ce conțin mai multe ingrediente, ce dau o notă deosebită și rafinată preparatului.

Sunt sățioși și gustoși, fiind aromați cu usturoi și alte mirodenii.  Combinația dintre cartofi și smântâna cu usturoi este una simplă, dar extrem de gustoasă. Pot fi consumați atât calzi cât și reci.